Nyheter

Från Slätten i Skillingaryd till ”Himalaya”

Nyheter Första stoppet i Skillingaryd och sedan bär det väg uppåt nästan så långt man kan komma i ett projekt för bättre levnadsvillkor för ungdomar i Etiopien.

Thomas Hansson, Jonathan Egerbo, David Oxenlöv, Magnus Hagman och Marcus Johansson. Men slättlandskap som i Skillingaryd blir det inte de närmaste dagarna.

Förra året mötte vi Anders Ahlenius och Marcus Johansson när de stannade till i Skillingaryd. Nu är det en ny resa som inleddes i Värnamo i dag och som bär ända upp till Abisko i Lappland.

Första etappen går med bil Stockholm för Marcus Johansson, Jonathan Egerbo, David Oxenlöv och Thomas Hansson. Dessutom är Magnus Hagman med som materialförvaltare. I Stockholm möter Anders Ahlenius upp och sedan blir det nattåg till Abisko. Alla bor eller har bott i Värnamo eller Hillerstorp.

– Vi är framme i Abisko vid elvatiden i morgon, säger Marcus.

Sedan börjar det stora äventyret att vandra uppåt i olika dagsetapper så att när man är klar på lördag ska man ha tagit sig uppåt lika högt som världens högsta berg, alltså 8 848 meter.

Det stora syftet är att få in 75 000 kronor så att 20 ungdomar i Etiopien ska kunna starta ett litet företag och bli självförsörjande.

Den som vill stötta kan swisha en gåva till 1236760052 och märka insättningen FLOW eller sätta in en gåva på plusgiro 870034-6 och märka insättningen FLOW.

• Adressen till flow är http://andersahlenius.se/flow

Kommande artiklar till veckan kan nås via denna länk

Taggar

1 reaktion på Från Slätten i Skillingaryd till ”Himalaya”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *