Nyheter

Fredrik Modéus kan bli ärkebiskop

Nyheter Några biskopar har sagt att det inte är aktuellt att bli ärkebiskop men Fredrik Modéus i Växjö stift kan vara aktuell.

Tekniken förbereds inför direktsändningen i Åkers kyrka

Ärkebiskop Antje Jackelén tillkännagav nyligen att hon kommer att gå i pension hösten 2022 och nu gäller det att hitta en efterträdare.

Fredrik Modéus säger  att han inte har bestämt sig ännu. Han behöver tid för bön och samtal med sina närmaste. Så här skriver han på Facebook: Från några håll har jag fått frågan om jag kommer att ställa upp i valet av ny ärkebiskop. Det enkla och ärliga svaret på frågan är att jag inte vet. Jag behöver tid för bön och samtal med mina närmaste om vad det skulle innebära. Att vara biskop i Växjö stift är djupt meningsfullt och det finns fortsatt många viktiga uppgifter att gripa sig an här. Att stå till förfogande i ett ärkebiskopsval är något som i så fall måste vara väl förankrat hos såväl mig själv som de jag lever närmast.

– Ja, det viktigaste som jag har att säga om det finns i den kommentaren, säger Fredrik Modéus till oss på tidningen och önskar alla allt gott inför 2022.

Fotnot: Fredrik Modéus är född 1964 och har sina rötter i Jönköping. Han är gift och har tre barn. När Fredrik valdes till biskop verkade han som församlingsherde i Lunds domkyrkoförsamling. Tidigare har biskopen bland annat varit kyrkoherde i Helgeands pastorat i Lund.

Fredrik Modéus. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *