Nyheter

Fredrik Nord byter parti

Nyheter Under valärende i fullmäktige avsade sig Fredrik Nord (SD) platsen som ersättare i kommunstyrelsen. Han kommer till nästa val stå på annat partis nomineringslista.

Fredrik blir nu politiskt oberoende... fram till valet nästa höst

Fredrik Nord avsade sig som ersättare i kommunstyrelsen. Fullmäktige valde Jan-Erik Aronsson, Åker, till Fredriks ersättare enligt förslag från (SD) under kommunfullmäktige. Fredrik blir nu politisk oberoende och lämnar (SD).

– Tycker inte jag har hört hemma i (SD). Absolut ingen osämja. men jag har känt att det inte har varit rätt plats för mig. Interna strider i partiet, inte lokalt utan från distrikt och högre upp, gör att jag inte kan inte ställa mig bakom vissa saker som pågår inom partiet, säger Fredrik Nord efter fullmäktigemötet i går. 

– Nästa år kommer jag att finnas på (C)-nomineringslista. Jag är uppköpt av (C), där jag tror att jag känner mig mer hemma, säger Fredrik med ett leende.

Christer Holmgren (M), ordförande i kommunfullmäktige, utbrister efter mötet; Centern??
– På senare år har vi inte så många ledamöter som bytt parti, menar Christer. 

Fredrik Nord kommer att sitta kvar på platsen i fullmäktige samt i socialnämnden, fast som oberoende politiker fram till valet 2018.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *