Nyheter

Fredrikssons Bryssel i sommarcafé

Nyheter Församlingshemmet i Skillingaryd blev fullsatt när rikskände utrikeskorrespondenten Rolf kom på sommarcafébesök och berättade om sitt reporterliv i Europa

Fullsatt församlingshem  [1/13]

Rolf Fredriksson får en passning av Linus Persson  [2/13]

Mycket folk  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

Rolf berättade om sitt intressanta liv i Bryssel  [7/13]

Våffelgänget på nedervåningen  [8/13]

Våffelgänget på övervåningen  [9/13]

Rolf är hemma i Vaggeryd under semestern  [10/13]

Intressant föreläsning för alla  [11/13]

Kyrkoherde Klas Svensson serverade våfflor  [12/13]

  [13/13]

Linus Persson inledde i församlingshemmet och hälsade Rolf Fredriksson välkommen till Skillingaryd. På ett finurligt sätt gav han en passning till Fredriksson om var han kan tänka sig att vara reporter någonstans om han var tvungen att  välja vid en stor sensationell världsnyhet, i Götafors, Vaggeryd eller i Skillingaryd?

Rolf Fredriksson är född och uppvuxen i Götafors. I Vaggeryd, eller närmare bestämt sommarstugan i norra delen av kommunen, har han nu tillbringat några veckor av sin semester och ett besök i församlingshemmet passade bra in för att föreläsa om sitt jobb som utrikeskorrespondent på Sveriges Television.

– Jag har varit utrikeskorrespondent i Bryssel i omgångar men totalt i 7 år. Nu är jag stationerad i Stockholm, börjar Rolf Fredriksson. 

– Jag bevakar Europas nyheter och jag ska ge er ett litet annat perspektiv av att leva och bo i staden Bryssel, fortsätter Rolf.

Rolf berättade om livet i Bryssel och visade bilder från sin andra hemstad i Europas Bryssel. Bokskogen som löprundan brukar göras i, svenska kyrkans verksamhet, svenskt näringsliv i staden och tipsade om sevärdheter i staden om man har vägarna förbi.

– När jag jobbade i Europa var vi två personer, en fotograf och en reporter. Antingen reser man från Bryssel eller Stockholm. Vi jobbar i ett tätt team tillsammans och totalt är vi tio korrespondenter som jobbar i världen för SVT, menar Rolf.

Det blev en intressant föreläsning om vad EU gör, vem inom EU som har beslutat. Att det inte är en enhetlig rymdvarelse som har landat utan det är en instans. Viktigt att man ställer sig frågan om vilken svensk som varit med i det här beslutet när man jobbar som reporter.  Enbart EU kommissionen har 30 000 anställda, där det hålls dagliga presskonferenser. Rolf menade på att man måste ha god kontakt med respektive pressekreterare för att få fram sin fråga som kanske är viktigt för oss i lilla Sverige.

– I höst väntar stort val i Tyskland och det kommer jag att rapportera från när min semester är slut här hemma i Småland, avslutar Rolf.

Köksgänget i två våningar bjöd efter föreläsningen 130-talet åhörare på kaffe och våffla under augustis första sommarcafé i församlingshemmet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *