Nyheter

Friluftsgården i fokus I fjol och i år

Nyheter Det hände mycket på Friluftsgården i Vaggeryd under 2019. Men även 2020 kommer att bli ett händelserikt år för Vaggeryds SOK.

I oktober 2019 fick Friluftsgården nytt tak. En mycket efterlängtad händelse.

Ungefär så gick tongångarna vid föreningens årsmöte i veckan.

Under 2019 fick Friluftsgården äntligen ett nytt tak och dessutom ny ledbelysning på elljusbanan.
2020 kommer förrådsbyggnaden att byggas till,

• Ny sektion bildad
Friluftsgården ska fira 75 år och en ny sektion startas. En remarkabel händelse har redan inträffat i år. Per Landin blev föreningens meste vasaloppsåkare alla tider med 32 starter.

Det är de så kallade hinderlöparna som bildar en sektion efter att ha varit löst knutna till föreningen i några år.
Sektionsbildningen innebär att hinderlöparnas får en ordinarie ledamot i styrelsen. Det är Jonas Ireklint som tar plats där som hinderlöparnas representant. Dessutom ingår Jonas i ledningen för den nya ”hindersektionen” tillsammans med Thomas Jacobsson och Fredrik Stork.

Jonas Ireklint berättade för årsmötet att hinderlöparnas arena är hinderbanan på 600 meter som sträcker sig runt den gamla gården Sventas. Jonas Ireklint berättade också att banan vid behov kan förlängas till 1 000 meter för att bli extra krävande.
Banans utmanande hinder har funnits på plats sedan 2018 och nu är det tänkt att mera organiserad verksamhet ska starta, någon eller några kvällar i veckan. Eventuellt kommer ytterligare ett hinder att byggas i år.

Under året kommer också arbetet på tillbyggnaden av förrådsbyggnaden att återupptas efter att ha legat i träda när elljusbanan byggdes om, målboden reoverades och huvudbyggnaden målades.

• Kritik mot kommunen
För två år sedan beslöt årsmötet att kräva hos kommunen att det höga nätstaket runt Höga Bränna tas bort för att skapa ökade utrymme för träning och tävling och för att erbjuda allmänheten ett härligt strövområde. Men politiker, och tjänstemän, har inte lyssnat på VSOK:s önskemål. Tvärtom, det tre hektar stora, kommunägda, området mellan bebyggelsen och Friluftsgården är fortfarande inhägnat och ogenomträngligt på grund av en miserabel omvårdad och fullständigt vildvuxen lövskog som planterades av kommunen 2008.

Ärendet dryftades ingående och ska nu än en gång beredas av styrelsen.

Vid årsmötet, som leddes av Roland Emanuelsson, invaldes Jonas Ireklint i styrelsen istället för Ben Heimdal. Förnyat förtroende fick Ingemar Johannesson och Per Landin medan Ingemar Emilsson, Per Andersson, Stefan Stork och Peter Frisk är kvarstående.
Vidare nyvaldes Susanne Axelsson i orienteringssektionen.

Kåre Boberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *