Nyheter

Friluftsgården klar för många år till

Nyheter I veckan invigdes det nya taket på Friluftsgården i Vaggeryd

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

Arbetet inleddes i oktober med ambition att vara klara före första advent vilket de klarade med marginal. I veckan som gick var det stor invigning med många medlemmar och representanter för XL-bygg som beundrade resultatet av arbetet och firade med tårtkalas.

– Det var en härlig känsla att se det nya taket, säger Ingemar Emilsson från VSOK och fortsätter med att de är glada att de nu har en stuga i toppskick exteriört och kan ägna sig åt att förbättra efterhand på insidan.

De hoppas att många lockas att besöka en komplett anläggning för rekreation och motion. Förutom den nya Friluftsstugan har de en nyligen uppdaterad elljusanläggning och en ny dragning av motionsspåren där de svåraste backarna är borta.

– Vi hoppas att vår nya anläggning ska locka allmänheten, menar Ingemar Emilsson som också ser möjligheter att de kan satsa mera på verksamheterna nu när taket kom på plats med hjälp av XL-bygg.

Det var i slutet på september som beskedet kom att VSOK blivit en av tio mottagare av XL-hjälpen. Ett initiativ som tagit av XL-bygg.  De har riktat sig till projekt som ska vara till gagn för många och ha koppling till idrott, umgänge, natur och miljö och dessutom bidra till en ökad tillgänglighet och inkludering. Stödet syftar till att gynna civilsamhällets föreningar och organisationer. VSOK valdes ut med följande motivering:

”Vaggeryds SOK har aktiverat såväl medlemmar som allmänhet sedan 1945 och fortsätter outtröttligt att arrangera aktiviteter som alla kan ta del av. Med ett nytt stabilt tak hoppas vi att klubbstugan Friluftsgården får stå kvar i minst 75 år till”.

När VSOK fick klart för sig vad det handlade om skickade de in en ansökan om att få hjälp med att byta taket på den 75 år gamla Friluftsgården.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *