Nyheter

Frisksportarna laddar för invigning

Nyheter Sedan hösten 2017 har renovering gjorts av Skillingaryds FK;s klubbstuga på Grönelund. Efter 2 000 ideella timmar är det nu klart och imorgon eftermiddag väntar invigning

Gunnar i Bissefälls snideri ovanför ingången har fått en uppfräschning

När vi stiger in i klubbstugan på Grönelund ska midsommarfestkommittén strax ha möte inför stundande högtid. Men imorgon, torsdag, är det annat firande på gång. Då är det nämligen dags för invigning.

Renoveringen startade hösten 2017 och föreningen fick beviljat 425 000 kronor från Boverket och 255 000 i kommunala bidrag samt tilltänkta 360 ideella timmar. Men det blev lite mer ideella timmar än planerat…

– Vi har nytt kök, nytt golv i samlingslokalen, renoverat omklädningsrum. Omklädningsrummet för damerna är omgjort helt, det var mörkt och läckage i duschen. Toaletten är ny på nedre plan och tio nya dörrar finns på plats. Ny herrdusch finns och vi har gjort om hela bastun. Allt är vitmålat och den gamla delen har fått nya fönster. Panelen utvändigt är bytt och vi har tilläggsisolerat hela huset. Ny altan och nytt golv till altanen. Energisnål belysning finns numera i hela huset. Vi har asfalterat och gjort iordning parkering och infarten på klubbens mark. Vi har anlagt en handikapp-parkering och satt dit nya cykelställ, berättar Ingemar Elgemark och Erland Claesson.

– Vi hade planerat 360 ideella timmar, men det blev över 2 000, kommenterar Ingemar som är mycket nöjd med att medlemmarna ställt upp.

– I de här timmarna ingår kaffedrickande förstås som är nog så viktigt, poängterar Erland och berättar att ideella kärnan bestått av 25-talet medlemmar.

– Förutsättningarna för att vi skulle klara detta är de timmar vi har lagt ner. Bland oss veteraner har det nästan funnits alla kategorier… Byggmästare, kakelsättare, rörmokare, målare. Det enda vi har fått hyra in är plåtslageri, det hade vi ingen som kunde, säger Erland med ett leende.

– Styrelsen utsåg en projektgrupp från start och vi ville ha med många kvinnor, vi är inte så bra på det här med kök, design och gardiner. Pensionärerna har verkligen varit en resurs för oss, menar Ingemar och säger att ”det blev bra det här”.

– Vi gjorde det vi hade bestämt från början och bidragspengarna räckte precis. Föreningen har fått lägga till maximalt 10 000 kronor, så vi har räknat mycket bra på jobben. Det är en administrativ del som också som har tagit mycket energi. Det kräver sin kompetens och det har Elgemark skött utmärkt, berättar Erland.

Imorgon är det dags för invigning och fönstren är nyputsade, kaffekokaren laddad och bakelserna ska snart bakas. Frisksportgänget hoppas på några hundra besökare och kommunfullmäktiges ordförande Christer Holmgren håller i invigningen tillsammans med konferencier Niklas Claesson.

– Vi kommer att ha drop-in här mellan 16–20 och vid klockan 17 invigs de nyrenoverade lokalerna. Vi har mängder med aktiviteter utomhus, bland annat precisionsorientering, cricket och cykling som man kan få testa på, vi har tipspromenad och vi bjuder på kaffe och bakelse. Vi har startat en sponsorgrupp och vi kommer att berätta om vårt upplägg bland annat hur man kan hyra vår lokal och övrigt man som företagare kan göra för att hjälpa oss. Alla är välkomna på invigningen, säger Lotta Ryman som även nämner att midsommarfirandet kommer att delges hos den 70-årsfirande klubben under invigningskvällen.

– Vi arrangerar en mycket speciell invigning i morgon. Det är sista spiken som ska slås i, avslöjar Ingemar Elgemark som är en av eldsjälarna på Grönelund som hoppas på hyggligt väder imorgon så uppslutningen blir stor.

Senast det renoverades på Grönelund var 1985 då det byggdes till och köket byttes ut. Imorgon ska guldspiken avsluta ett och ett halvt års renoveringsarbete och tusentals ideella timmar…

Från vänster; Lotta Ryman, Anna-Lena Bengtsson, Bengt Bengtsson, Erland Claesson, PO Persson, Lars-Åke Claesson och Ingemar Elgemark hälsar alla välkomna till invigningsceremonin imorgon

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *