Nyheter

Fritidens förskola stängs

Nyheter Barnen på Fritidens förskola i Vaggeryd har flyttat ut på grund av ventilationsproblem

Arkivfoto; Barnen går inte på förskolan

Med anledning av ventilationsbekymmer har barnen fått flytta till Petersborg i Vaggeryd. Förra veckan fick föräldrar information om att förskolan ska stängas helt och hållet.

– När Slättens förskola är klar flyttas barnen dit. Vi har planer för hur vi vill använda Fritiden framöver, men det hänger ihop med investeringsbudgeten och därför vet vi inget om detta i nuläget, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Förskolan Fritiden har haft plats för 30 – 35 barn i åldrarna 1 till 5 år.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Fritidens förskola stängs

Vi får vara glada att man ställer höga krav på ventilation i byggnader våra kommunala lokaler. Tråkigt dock att förskolan lägger ner, framförallt synd på den fina gården och läget vid Lagan. Hoppas förskoleverksamheten återkommer någon gång i någon form!

Hej ”roland” och ”Hur?”

Det är en gammal ventilationsanläggning på Fritidens förskola som nu har gått sönder. Det innebar att inget luftbyte sker i huset och då kan vi inte bedriva förskola där. Som tur var fanns lokalerna i Petersborg (fd familjecentralen)disponibla och verksamheten har flyttats dit. Eftersom ventilationsanläggningen är gammal utreds nu hur den ska hanteras. Reparera eller ny?
 

Med vänlig hälsning Johnny Johansson Bun

Absolut ska det inte bedrivas förskoleverksamhet där luften inte är ok. Det är jag helt med på. Det jag funderar mest på är att förskolor byggs och byggs ut för att platserna behövs. När beslutet att bygga ut Slätten togs, fanns det på agendan att lägga ner Fritiden redan då? Byggs Slätten ut ”enbart” för att Fritiden skulle läggas ner? Min tanke är att det byggs ut med två eller tre avdelningar för att dem behövdes (skulle inte Götafors flytta dit?), nu flyttas drygt 30 barn dit från en redan existerande förskola. Alltså försvinner drygt 30 förskoleplatser direkt. Kunde de inte varit kvar i Petersborg ett tag till? De lokalerna fungerar (även om de inte är optimala, men det va ju inte Fritidens lokaler heller, men trappor bla). Annars kommer det snart igen finnas provisoriska förskolor, antingen i Petersborg eller i baracker. Vi måste ju möta barnantalet o se framåt så vi slipper akutlösningar. Vaggeryds kommun växer, många barnfamiljer från Jönköping flyttar hit, plus alla barn som föds här ändå.

Hur tänker de nu? Var ska alla dessa barnen ta vägen? Till Slätten? Då har ”vi” knappt utökat platserna alls. Alla barn som är i kö, var ska de vara? Förstår faktiskt inte hur de tänker. Ska alla barn klämmas in på övriga förskolor?

Varför är det sådana problem med ”våra”Kommunala fastigheter inom ventilationersystemet,när den har haft verksamhet under 100 år`? Ligger det mygel bakom för att stänga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *