Nyheter

Fritidsbank kan bli verklighet i kommunen

Nyheter Konceptet med en fritidsbank är att allmänheten ska kunna låna exempelvis skridskor eller skidor. Nu diskuteras det i kultur- och fritidsnämnden om man ska ta konceptet till Vaggeryds kommun.

Bilden är ett montage. Foto: Pixabay och Per Bunnstad

Det var vid kultur- och fritidsförvaltningens senaste sammanträde som Fritidsbankens verksamhetschef David Mathiasson var och informerade politikerna om hur det hela går till. Konceptet finns på en rad håll i landet, men inte i Vaggeryds kommun.
– Tanken var att detta bara skulle vara en information, men det blev mycket dialog om just detta, berättar nämndens ordförande Nadira Kilim (S).


ANNONS


ANNONS


ANNONS

Att låna utrustning är gratis för allmänheten. Men för kommunen kostar det pengar att sätta upp en egen fritidsbank och därför ska frågan utredas vidare. Bland annat genom att de lokala föreningarna kontaktas för att utreda behovet.
– Jag tycker personligen att det är ett jättebra projekt. Speciellt i dagens läge när inflationen går upp och så vidare. Om man för en liten stund glömmer ekonomi och tänker ur andra perspektiv som exempelvis hållbarhet och den sociala biten så är också det viktiga faktorer.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fritidsbank kan bli verklighet i kommunen

Fritidsbanken har sedan länge varit efterlängtad här i kommunen. De andra kommunerna i GGVV-regionen erbjuder gratis utlåning av fritidsprylar så det är verkligen dags för vår kommun att göra detsamma. För visst ska väl våra barn/ungdomar få samma möjlighet 👍🏻.

Klart vi ska ha en fritidsbank! Alla sätt som främjar barns möjlighet till en aktiv fritid är bra 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *