Nyheter

Fritidshus i Kyllås fick förhandsbesked

Nyheter Intill vildmarksbyn i västra delen av kommunen fick sökande ett positivt förhandsbesked gällande byggnation av ett fritidshus...

Arkivbild

Det var två förslag gällande placering som lämnades in av sökande angående nybyggnad av fritidshus i närheten av vildmarksbyn i Kyllås, väster om Skillingaryd. 

– Vi förordar det östra förslaget. Vi lämnar ett positivt förhandsbesked på detta, säger Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Enligt kommunens gällande översiktsplan anger området inga allmänna intressen och från Skogsstyrelsen lämnas besked om ”sumpskog” väster om det västra förslaget. Miljö- och byggförvaltningen bedömer att den östra placeringen är mer lämplig efter Skogsstyrelsens underlag samt gör bedömningen att grannar inte behöver höras då det inte finns någon berörd granne i omedelbar närhet. Miljöinspektör bedömer att det är möjligt att anordna enskild avloppsanläggning inom fastigheten och SGU anger att jordlagret är morän med ett jorddjup om 0-5 meter till berggrund som består av granit. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *