Nyheter

Fritidssektorn öppnas

Nyheter Vaccinationen är i gång i kommunen och under onsdagen fick kommunstyrelsens ledamöter en dragning om läget inom verksamheterna

Allmänhetens åkning i Vaggeryd. Arkivbild

Relativt liten smitta finns inom kommunens verksamhet, jämfört med andra kommuner i länet, konstaterade Gert Jonsson (M) när han inför oss på tidningen berättade om läget.

– Det är lite besvärligt och väldigt många frågor kring fritidssektor. Vi väljer att inte spela eget spel utan följer nationella och regionala riktlinjer. Det ska se likadant ut i kommunerna i länet. Just fritidssidan är samordnad i länet. Det kommer att komma nya allmänna råd, berättar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Fotnot: Värnamo kommun meddelande under gårdagen att de öppnar upp sin utomhusverksamhet för organiserad träning för barn, ungdomar och vuxna från och med måndag.

Under torsdagseftermiddagen kom följande pressmeddelande:

I samråd med övriga kommuner i länet och regionens smittskydd har vi beslutat om vissa förändringar inom kultur- och fritidsområdet från 18 januari.

  • Öppna ungdomsverksamheten återupptar vissa aktiviteter
  • Allmänhetens skridskoåkning öppnar på Vaggeryds IP
  • Sporthallar håller fortsatt stängt.
  • Simhallar håller fortsatt stängt för allmänheten. Simskoleundervisning fortsätter.
  • Biblioteken i Vaggeryd och Skillingaryd öppnar igen med begränsade öppettider den 25 januari. Meröppet fungerar igen från måndag 18 januari.
  • Kulturskolan fortsätter med distansundervisning.
  • Miliseum öppnar för fysiska besök, ej gruppbesök.

En förutsättning för samtlig verksamhet är att den kan bedrivas enligt föreliggande restriktioner. Dessa förändringar gäller tills vidare och utvärderas löpande.

– Sedan den 3 november har det förelegat olika restriktioner som har fått till följd att stora delar av Kultur- och fritidsverksamheter stängts ner. Vi vet att dessa restriktioner får negativa följdeffekter. Den samlade bilden i nuläget gör att vi åter väljer att tillgängliggöra våra verksamheter i större utsträckning. Med respekt för det fortsatt allvarliga smittspridningsläget och belastningen på vården har vi alla ett stort ansvar i att bedriva och delta i verksamhet på ett sätt där vi kan hålla avstånd, säger Sverker Bernhardsson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Fritidssektorn öppnas

Borde väl kunna ha ett maximalt antal på allmänhetens åkning på Movalla. Får till exempel ett gym ta in 18 personerers borde movalla kunna hålla öppet för minst det dubbla.
Förstår inte. Våra barn måste ju få göra någonting

Allmänhetens åkning i Skillingaryds ishall är ej tillåtet eftersom det är en inomhusaktivitet.
Allmänhetens åkning utomhus är tillåtet.

Torde ju kunna utläsas på raden nedanför den där det anges att Vaggeryds IP öppnar på måndag. Det vill säga: Sporthallar håller fortsatt stängt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *