Nyheter

Frivillig lovskola lockade få elever i Vaggeryd: ”Man blir ledsen”

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde rapporterade förvaltningen om erbjudande om lovskolan på Sörgårdsskolan och Hjortsjöskolan, där man satsat på extra undervisning för elever i nionde klass.

Inför skolavslutning erbjuds elever undervisning på lov

En rapport lämnades till politikerna. Marijo Corkovic (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden berättar: 

– Vi försöker att höja upp betygen i årskurs 9. Vi har erbjudit 30 procent mer undervisning, bland annat på loven. Vi gör allt vad vi kan för att förbättra. Lovskolan innebar undervisning under sportlov och påsklov i både Vaggeryd och Skillingaryd.

– På sportlovet har vi erbjudit lovskola till 43 elever på Fågelforsskolan, alla som erbjöds kom. Under påsklov har 31 erbjudits på Fågelforsskolan, 26 elever kom. 

– Hjortsjöskolan erbjöds 45 elever på sportlovet, 28 kom. Under påsklovet erbjöds 55 och tyvärr kom enbart 25. Man blir ledsen när man erbjuder 55 och det bara är 25 som kom. 

Lovskolan innebär främst att komma i kapp med grundämnen matte, svenska och engelska, men även andra ämnen kan vara aktuella. Lovskolan är inte tvingande utan ett erbjudande och möjlighet för elever att läsa till sig godkända betyg inför skolavslutningen. 

Fotnot: Eleverna lämnar grundskolan torsdagen den 15 juni.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Frivillig lovskola lockade få elever i Vaggeryd: ”Man blir ledsen”

Man hjälper dem inte med att de även på sina lov ska behöva gå i skolan. De som redan har sämre förutsättningar att lära sig får inte mer energi på loven utan se till att resurser finns i den dagliga skolan istället. Försök att fånga de barn som har svårigheter i vardagen istället och gör mindre grupper.

Lovskola är inte rätt väg att gå för alla elever som behöver komma ikapp. Satsa på kvalitet i den ordinarie undervisningen istället.

Jag tycker det är väldigt intressant att politikerna, i princip, vill tvinga ungdomar att läsa på gymnasiet.

Alla vill inte göra det. Låt varje person själv få välja vad den vill göra med sitt liv.

Skyll inte på någon när man står där utan betyg och jobb heller då. Vill man inte läsa får man ju stå sitt kast

Satsa på kvalitet under hela läsåret så slipper man ha lovskola. I en annan tidning skrevs det om att man kunde se en koppling mellan besparingarna/nedskärning av personal i skolan och resultat. Det är väl självklart att det kostar att genomföra undervisning med kvalitet.
Sätt in rätt resurser för alla elever så snart behov uppstår – det tjänar man på i längden, både i mätbara resultat samt psykisk hälsa.

Inte konstigt nej, men när man nu försöker göra allt för att hjälpa eleverna så borde väl hjälpen tas emot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *