Nyheter

Frukostgäster i ladan diskuterade turism

Nyheter Två gånger om året träffas kommunens näringsliv för summering, utvärdering och framtidsplaner när det gäller turism

Frukostmöte för turismen. Simone Kamm hälsade alla välkomna

Simone Kamm, kommunikatör på Vaggeryds kommun, bjöd in näringen till god frukost i mysig lada i Nåthult under torsdagsmorgonen. PO;s lada med Jonas Toftgård, och Skillingaryds MK och Rally-SM nästa år hade fått några extra minuter efter frukosten för att prata om sin verksamhet och evenemang.

– Besöksnäringen är den med störst tillväxtpotential, man söker information innan man kommer till en plats, vi tror med paketering, så kan man öka potentialen av turistnäringen i kommunen. Just nu sitter 500 på träff i Gummifabriken och det fanns inga lediga sovplatser, vi finns nära och det måste vi ta tillvara på det som händer utanför vår kommun också, säger kanslichefen och biträdande kommundirektör Torbjörn Åkerblad.

– Vi i vår förening vill hjälpa er. Vi tittar oftast bakåt, där vi upplyser vad som hänt i kommunen. I framtiden tror jag att vi kan ordna en del bussturer där vi kan erbjuda dagsetapp för föreningar att komma till vår kommun och besöka ett antal sevärdheter samt matställen, säger Ola Hugosson från hembygdsföreningen.

– Vi renoverar och går igenom alla våra stugor just nu. Vi tar gärna emot informationsfoldrar så att vi kan samarbeta med er andra, säger Maria Thelin på Resort Yxenhaga som har totalt 426 bäddar.

Laget runt och en kort representation gjordes av; Liselott Wisth keramiker från Pukarp, Tallnäs, Eva Pettersson Skillingaryds bed and breakfast, Hooks naturcamping, El-Agenten, Art gate glas, Eva-Britt Petersson från Sonarps bed and breakfast, Lena Strand Jonsson ”Bo på lantgård”, Annie Johansson Kylås, Anna Claesson Jul-Ljus, Ola Hugosson representerade hembygdsrörelsen, Resort Yxenhaga, Skillingaryds MK med Mats Bergman, Sven Engqvist från Miliseum och Sara Jeppsson affärsutvecklare.

– Roligt att vi samarbetar, kul att se då jag tidigare har jobbat med turismen på landsbygden, säger PO Toftgård.

– Vi har en enorm potential här i kommunen, vilket jag ser här idag, vi måste hjälpas åt att berätta om varandra, säger Sven Engqvist på Miliseum.

– Önskar en lätt kontaktväg, har jag fullt i mina stugor är det någon jag kan hänvisa till, eller var kan mina gäster fiska, undrar Annie Johansson som eftersöker en enkel och snabb koppling mellan näringen i kommunen.

– Turismens trend ökar varje sommar. Det hänger på att vi nätverkar och vi måste hjälpas åt. Det är svårt att bygga något gemensamt, vi måste få med många. Vi underskattar oss själva. Kommunen har ett stort ansvar med turismens och samordningen. Vem ska ta ansvar för samordningen om inte kommunen? Jag tycker att det är naturligt att kommunen ska vara ledande i arbetet, säger Jörgen Johansson på El-Agenten.

– Jag tycker att det är svårt att se vad som finns på kommunens turism-sida. Ni skulle visa hur man går in på ett enkelt sätt. Har ni några besökare på sidan? Min uppfattning är att funktionen inte är bra, undrar Ola Hugosson som får till svars av Simone Kamm att folk hittar evenemang på sidan men kommenterar att alla hjälps åt med att lägga in evenemang.

En önskan som framkom under frukostmötet var att Turistbyrån i Skillingaryd besöker näringen ute på plats och att de som jobbar i turistbyrån vet vem de hänvisar till.

Mats Bergman från Skillingaryds MK berättade om nästa års stora evenemang. Rally-SM

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *