Nyheter

Fullmäktige avslår förslag om vi-känsla

Nyheter Medborgarförslaget om att förbättra relationerna i kommunen och skapa en starkare vi-känsla avslogs under måndagens kommunfullmäktige. 

Arkivfoto. Skapa vi-känsla-förslaget avslogs av kommunfullmäktige

Peter Lindegren, Vaggeryd, skickade in förslaget till kommunfullmäktige för exakt ett år sedan och i måndags avslogs densamma. I förslaget finns att läsa ”Det är vuxna människor som har rivalitet och jag tycker att kommunens politiker ska ge någon nämnd och förvaltning i uppdrag att förbättra relationerna i kommunen. Jag är helt helt övertygad om att Vaggeryd som kommun skulle må bättra, producera bättre om det fanns en vi-känsla. Jag har ingen superidé på hur, kanske man skulle tillsätta en arbetsgrupp med bosatta från Hok, Byarum, Vaggeryd, Skillingaryd och Tofteryd samt andra ställen för att skapa denna vi-känsla. Till och med politiker anspelar gärna på att det är skillnad i era debatter. Varför ska vi ha två julmarknader och inte en gemensam? Varför spelar det roll om det är i Vaggeryd eller Skillingaryd” undrar förslagsställaren i ett mail till kommunen. 

Kommunstyrelsen anser att det redan finns i marknadsplanen för kommunen uttalat att kommunen ska verka för samarbete i alla former och en arbetsgrupp för marknadsplanen finns redan tillsatt. Och att ansvarsfrågan i stora delar ligger utanför kommunen. 

Under måndagens kommunfullmäktige var Jörgen Johansson (C) den enda som begärde ordet…

– Jag håller med att vi behöver förbättra men en text som stör mig lite är att ”det ligger utanför kommunen”. Det är en konstig formulering och den vill jag stryka den sista delen på texten. 

Kommunfullmäktige beslutade enligt kommunstyrelsens förslag och tog inte med Jörgen Johansson (C) önskan om att stryka meningen ”det ligger utanför kommunen”. Ingen votering begärdes. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Fullmäktige avslår förslag om vi-känsla

Jörgen har ju helt rätt.
En väldigt märklig formulering.
Om inte samhörigheten hör till vår kommun, vem vem tillhör den och vem verkar för den då undrar jag?
Gemensam kassa duger, men inte mer. Ska vi dela upp den delen också då? Så har vi små egna ekonomier, för ena delen vill inte försörja andra delen, för det är vart våran by vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *