Nyheter

Fullmäktige bantas återigen

Nyheter Imorgon kväll är det kommunfullmäktige i Folkets hus i Vaggeryd. Mindre antal ledamöter men med samma majoritet. December månads festligheter i anslutning till kommunfullmäktiges avslut på året är inställd.

Arkivfoto. Kommunfullmäktiges presidie. Från vänster Mats Oskarsson (M), Maritha Bengtsson (KD) och Robert Alkemark (S)

Mats Oskarsson (M), kommunfullmäktiges ordförande, bekräftar att partiet har släppt fyra av sina platser i kommunfullmäktige och imorgon är planen att Ann-Katrin Löfstedt, Gert Jonsson och ordförande är (M)-rösterna under kvällen.

Oppositionen har 11 ledamöter och Femklövern 12, så det är samma majoritet som tidigare då det varit full styrka.

Uppdelningen ser ut som följer: (M) 3 ledamöter, (KD) 3 ledamöter, (C) 3 ledamöter, (L) 2 ledamöter, (S) 6 ledamöter, (SD) 3 ledamöter, varsin ledamot sitter (EMP), (MP) och (V) på. Totalt blir det 23 ledamöter.

– Vi tar beslut inför varje möte. Nästa kommunfullmäktige är inte förrän första februari nästa år, vi får se hur världen ser ut då. Parallellt arbetar vi på hur vi ska kunna ha digitala möten på ett säkert sätt, om situationen med coronan blir värre, säger Mats Oskarsson (M).

Traditionell vid årets sista kommunfullmäktige bjuds alla pristagare och personal och politiker som ska få sitt förtjänsttecken in på en festlig avslutning. Den blir inte av i år.

– Kommunfullmäktiges presidie har beslutat att ställa in allt gemensamt firande. Många planer har lagts under hösten för att möjliggöra ett firande för jubilarer och pristagare. Med senaste rekommendationerna så har vi beslutat att ställa in dessa. Pristagare och jubilarer kommer att få sina priser utdelade personligen och en inbjudan till nästa års firande, avrundar Mats Oskarsson (M).

Fotnot: Tidigare i veckan höll Gnosjö kommun sitt fullmäktige helt digitalt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *