Nyheter

Fullmäktige godkände bidrag till ny klubbstuga

Nyheter Hooks IF får, av ett enigt kommunfullmäktige, ekonomisk hjälp till ny klubbstuga. ”Det är viktigt att vi kan hjälpa till”.

Arkivfoto: Den gamla klubbstugan ska rivas. I måndags kväll lämnade fullmäktigeledamöterna ett positivt besked till Hooks IF

Ansökan inkom från föreningen i Hok som önskade ekonomisk hjälp att bygga en ny klubbstuga vid Lindevallen. Kultur- och fritidsnämnden hade inte den ekonomiska möjligheten att lämna ett positiv besked till föreningen då stödet skulle motsvara ungefär 710 000 kronor, vilket är 30 procent av det offererade priset. Kultur- och fritidsnämnden skickade vidare ansökan till kommunstyrelsen med uppfattningen till de ledande politikerna att ”klubbstugan utgör en viktig del av samhället”.

När ansökan anlände till kommunstyrelsen, beslutades att höja bidraget med 200 000 kronor.

– Har föreningar bra idéer så ska vi hjälpa till. Det känns roligt att yrka bifall det här, säger Gert Jonsson (M).

– Jag håller med Gert. Det är viktigt att vi kan hjälpa till. Det här känns bra, säger Kenth Williamsson (S).

”Är det driftbidrag eller investeringsbidrag?”, undrar kommunfullmäktiges ordförande Mats Oskarsson (M) och får till svar att det handlar om ett driftbidrag.

Beslutet blev enligt kommunstyrelsens förslag och Hooks IF får ekonomisk hjälp till sin nya klubbstuga med 910 000 kronor. Driftsbidraget finansieras av kommunens finansförvaltningskonto. Den totala kostnaden för föreningen att uppföra ny klubbstuga uppgår till strax över 2,3 miljoner kronor. Föreningen avser att söka ytterligare medel från andra verksamheter samt att en del av investeringen står föreningen för själva.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *