Nyheter

Fullmäktige summerade debatten

Nyheter KD-Nicklas debuterade i talarstolen när varje parti fick två minuters avslutningsrunda i Sessionssalens talarstol

Kristin Stark (MP);
– Vi tycker att grönstrukturplanen ska bli ett bindande dokument. Minska hastigheten till 40 i tätort. Vi vill minska de klippta gräsytorna. Pollineringen är viktig. Satsa på solceller. Öka antalet laddstolpar. 

Jörgen Johansson (C);
– Det finns underhållsskuld på både våra fastigheter och vatten- och avlopp. Vi har otrygghet, dålig förutsättning på våra idrottsplatser. Vi måste låna för att komma ifatt underhållsskulden. Att flytta ur lokalen för vårdcentralen kostar 14 miljoner. Vi kan få en bättre styrning och kontroll, tanken är en anställd som ”har koll på läget” i skola och i våra lokaler. Landsbygdsutveckling och företag, vi måste ha mer bostäder. 

Nicklas Nordquist (KD);
– Jag debuterar här i talarstolen och tack för att vi fick komma till SIS 100-årsfirande i lördags. Samarbetet med Salle på planen under matchen kanske kan utvecklas. Kenth Williamsson kom springandes och givetvis får jag kortslutning och slår foten i backen och fotbollen glider fram till landslagsbacken. Jag vill säga så här: Vi har ett stort ansvar för våra skattepengar. På förra budgetsammanträdet så kom det förslag fem i tolv att vi skulle göra om centrumutveckling. Men vi har en beredning som ska gå igenom förslag. Hela kommunen måste leva och då måste vi hålla oss till ramen. Det ska inte gå ut över Kenth:s fotbollsspel. 

Elisabeth Orellana Bravo (V);
– Vi har duktiga tjänstemän, politiker och konsulter. Vi sitter ändå och måste lägga till budgetar, någongång måste vi lära oss räkna. Vi vill inte ha blöt rumpa när vi hämtar cykeln i stället här utanför Skillingehus, bygg gärna tak. 

Thomas Strand (S);
– Gå och rösta och använd din demokratiska rättighet. Ibland hör man att ”det spelar ingen roll vem man röstar på”. Men kvällens debatt visar att det gör det visst. S vill ha bra skolor i egna lokaler. Det vill inte femklövern. Vi vill ha äldresomsorg med god kvalité. Vi säger att Vaggeryd kan bättre och därför behöver vi din röst på söndag för att vi ska styra Vaggeryds kommun. Personalen ska vara i centrum, det tror vi på. Vi är präglade av en politik med god ekonomisk hushållning. Det finns i vårt blodomlopp. 

Magnus Thelin (L);
– Våga riv mer för att göra plats för kärnverksamhet. Utveckla våra landsbygdsskolor. Bevara vetot för vindkraft. Behåll 100 procent vägbidraget för enskilda vägar. Tåget ska stanna i Ekeryd. Lösa problemet med vår underhållsskuld. Det här krävs samarbetspartners. Om man röstar på L så ska vi verka för att makten flyttas från politiken till individen. Vi ska minska makten. Vi ska värna om de mest utsatta invånare. 

Empartiet avstår sin avslutningsrunda. 

Jan-Olof Svedberg (SD);
– Vi är inte främmande att samarbete med något parti. Vet att det är känsligt för alla. Men vi tänker med sunt förnuft. Grunden är att vi ska ha en god ekonomi. Vi ska jobba för den här kommunen.

Ann-Katrin Löfstedt (M);
– Trevligt att få avsluta den här debatten. M tar ansvar för Vaggeryds kommun. Vi är vana att ta ansvar. För oss är det viktigt hur vi grundar vår vardag. Skolan, våra vägar ska plogas, våra soptunnor ska tömmas, Vi vill arbeta för ett tryggt samhälle, om du är hemma eller på din arbetsplats. Vi vill utöka samarbetet med brottsförebyggande rådet. Vi är klart villiga att ta ansvar för den politik som är i samverkan med andra partier. Det är viktigt att vi har ett nära samarbete med våra tjänstepersoner. Vi vill utveckla vår verksamhet. 

Efter avslutat kommunfullmäktige var Nicklas Nordquist nöjd med debuten i talarstolen.
– Tiden gick fort helt klart. Jag hann och säga hälften av vad jag skulle, kommenterar Nicklas (KD) när avslutningsrundan för respektive parti var två minuter.

  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

S samlade truppen  [4/9]

...och delade upp den tid som S hade kvar i debatttid  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *