Nyheter

Fullsatt när korrespondenterna kom på besök

Nyheter Skillingaryd blev en av landets 13 orter. Två radiokorrespondenter och en fullsatt teatersalong.

Palmira Koukkari Mbenga  [1/5]

Från vänster; Moderatorn Anna Hernek från Ekot fanns på plats, liksom Liisa Sveningsson från Gnosjö och Abdirahman från Skillingaryd  [2/5]

Världen i Skillingehus  [3/5]

Efteråt fanns möjlighet till mingel med radiokorrespondenterna  [4/5]

Staffan Sonning  [5/5]

Till Skillingaryd kom igår kväll två utrikeskorrespondenter från Sveriges Radio, som var ett arrangemang med Riksteatern, och en fullsatt salong till sista platsen med mycket nöjda besökare.

– Vi har hört Staffan Sonning när han var på Himmelska fridens torg och när Palmira Koukkari Mbenga jobbade i Grekland. Vi har diskuterat handelskriget mellan USA och Kina. Hur det är att komma hem när man jobbat borta i så många år och sen hade vi frågestund också som var mycket populär, säger Gunilla Otterberg, teaterföreningen i Skillingaryd.

Att just Skillingaryd skulle bli en av 13 orter riksteatern och utrikeskorrespondenterna besökte gjordes via en ansökan. Först fick Skillingaryds teaterföreningen nej men ansökte på nytt. Då kom ”lilla” Skillingaryd med på Sverigeturnén, som avslutas under onsdagen i Skövde.

Carina Claesson från Sveriges Radio sa ”Varför inte” när vi undrade varför Skillingaryd blev vald som platsen för evenemanget.

– Vi har som mål att besöka även mindre orter. Radiokorrespondenterna tycker det är roligt att få möjligheten att berätta historier om sitt jobb, som de annars inte brukar. Publiken var väldigt snälla här, liksom i övriga landet, och det är kul att ha med en moderator från Ekot här också, Anna Hernek, säger Carina Claesson.

– Vi har pratat om allt mellan himmel och jord och det har varit många relevanta frågor. Vi körde tidigare enbart i Stockholm, men sen kom det här med turnén, och det är väldigt roligt att komma ut och träffa andra människor än Stockholmare också, avslutar Staffan Sonning med ett leende innan bilen togs till Jönköping för övernattning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *