Nyheter

Fullsatt och festligt i Svenarums kyrka

Nyheter På söndagseftermiddagen var det musikgudstjänst i Svenarums kyrka med band, solister och körerna i Byarums pastorat

Foto: Christer Glenvik  [1/5]

Foto: Christer Glenvik  [2/5]

Foto: Christer Glenvik  [3/5]

Foto: Christer Glenvik  [4/5]

Foto: Christer Glenvik  [5/5]

När höstmörkret lägrade sig över nejden kunde bygdens folk vallfärda till kyrkan i Svenarum för att njuta av en musikgudstjänst. Kvällens program gick under namnet ”för kärlekens skull” och bestod av sånger från Ted och Kenneth Gärdestads rika repertoar.

Kyrkan var näst intill fullsatt av förväntansfulla personer som inte blev besvikna. De underhölls av ett band bestående av Anders Fennsjö på gitarr, Björn Pallander vid pianot, Peter Arvidsson med bas och Joakim Sundler bakom trummorna. Sångerna framfördes av solisterna Alva Lunnevad, Malin Holgersson, Sofia Johansson samt Mats Bergman. De  hade stöd av pastoratets körer i ett flertal av de sången som framfördes. Som exempel på det som bjöds kan nämnas ”för kärlekens skull”, ”sol, vind och vatten och ”oh, vilken härlig dag” – alla kända låtar från bröderna Gärdestad. Utöver detta fick besökarna naturligtvis uppleva en kvällsandakt under ledning av pastoratets nya präst Luka Vestergaard.

Det var nöjda och upprymda besökare som lämnade kvällen med kunskap om att det återstår ytterligare sju musikgudstjänster innan det ska firas nyår.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *