Nyheter

Intressemässa för skolelever

Nyheter Under måndagen anordnades en intressemässa i och utanför Vaggeryds sporthall för högstadieeleverna på Hjortsjöskolan.

Det var Ewa Magnusson, lärare, och Anna Lewinson, fritidspedagog, på Hjortsjöskolan som höll i trådarna. Tanken var att bjuda in föreningar som skulle få möjlighet att marknadsföra sig för eleverna och för att ungdomarna ska hitta aktiviteter för fritiden.

– Vi har skickat ut ungefär 130 mejl till olika föreningar, men det har inte kommit så många föreningar som vi hade hoppats på, berättar Ewa Magnusson.

Mässan var riktad mot elever på högstadiet och det var en timmas besök för varje årskurs. Under dagen anordnades också en klasskamp med frågor och den klass som har flest rätt vinner ett fint pris.

– Vi kunde se att många ungdomar hade tappade sina aktiviteter under pandemin, de kanske pausade och hade svårt att hitta tillbaka och vi ville ge dem inspiration att komma i gång igen, fortsätter Ewa.

De föreningar som hade hittat dit under mässan var Götaströms Golfklubb, SBK Skillingaryd Attila Brukshundklubb, Vaggeryds Travskola och IOGT-NTO. Dessutom var de kommunala verksamheterna UC-UG och kulturskolan på plats.

Saga Ljungkvist representerade Attila och hon hade med sig sina tre finska lapphundar Hades, Karon och Pluto, som trotsade vädret och visade upp lydnadsövningar i snöstormen på grusplanen utanför. Saga är utbildad hundinstruktör och kan hålla allmänlydnad- och valpkurser, men är intresserad av att bli instruktör i fler genrer.

– Det här blev en trivsam eftermiddag med mycket aktivitet. Jag och Anna var väldigt inspirerade när vi gick därifrån och kände att detta vill vi göra igen. Vi hoppas att det här kan bli en årlig aktivitet. Så håll utkik alla föreningar, det här kan återkomma, avslutar Ewa.

Frisbeegolfen som IOGT-NTO anordnade var populär.  [1/8]

Götaströms Golfklubb besökte mässan.  [2/8]

Vaggeryds Travskola berättar om sin verksamhet.  [3/8]

Christer Sandén och Staffan Boberg från Kulturskolan.  [4/8]

Anna Lewinson och Ewa Magnusson tog initiativet till intressemässan.  [5/8]

Saga Ljungqvist med hundarna Hades, Karon och Pluto.  [6/8]

Saga håller lydnadsträning med hunden Karon.  [7/8]

Karon tyckte att vädret kunde varit bättre.  [8/8]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *