Nyheter

Funderingar kring människan och naturen på Fenix i Vaggeryd

Nyheter Idag arrangerades en föreläsning om människan och naturen på Fenix i Vaggeryd

Hanna Grönlund, Martin Emtenäs, Madeleine Larsson och Lina Larsson  [1/6]

Martin Emtenäs på scen  [2/6]

En blandning av lättsamt och allvar om naturen  [3/6]

Välbesökt tillställning  [4/6]

Ännu flera  [5/6]

Martin och arrangörerna summerar föreläsningen  [6/6]

Som en del i arbetet med Klimatveckan hade Vaggeryds kommun bjudit in Martin Emtenäs till en föreläsning vårt förhållningssätt till och i naturen. Martin har en bakgrund bland annat som programledare för ”Mitt i naturen” på Sveriges television under många år, men slutade för tre år sedan för att ägna sig åt familjen, skriva böcker och åka ut och prata om naturen som enligt Martin är det vi ska göra för att få en hållbar utveckling.

– Om vi inte ständigt tar steg i riktning mot att rädda planeten behöver vi inte prata om andra politikområden, säger Martin och menar att utan ett levande jordklot behöver vi inte fundera på bostäder eller annat om vi ändå inte kan leva.

– Frågan man bör ställa sig är ”älskar jag mina barn” och ”älskar jag mina barnbarn”, säger han och tycker att om man svarar ja på frågorna så borde vägvalet vara enkelt.

Evolutionen har utvecklat levande organismer sedan ”the big bang” och fortsätter utifrån de förutsättningar som naturen ger, enigt Martin Emtenäs.

– Mänsklig påverkan i omgivningen ökar alltmer och kan ge problem och nya utmaningar i framtiden, säger Martin Emtenäs som önskar att vi alla gör det där lilla som bidrar till det stora.

Till föreläsningen strömmade elever från Fenix, beordrat eller frivilligt, samt ett tjugotal andra med ett stort intresse för naturen och tillståndet i vår värld.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Funderingar kring människan och naturen på Fenix i Vaggeryd

Vad händer med uppföljningen av oljeförbrukningen för uppvärmning inte ett ljud från MP de vet inte vad de pratar om deras partiledares jeepvan vad drar de i förbrukning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *