Nyheter

Furugården Lex Sarah anmäls

Nyheter Missförhållande på äldreboendet i Vaggeryd har nu anmälts.

I mitten av januari Lex Sarah-anmälde socialförvaltningen sig själv till inspektionen för vård och omsorg på grund av påtaglig risk för allvarligt missförhållande på Furugården i Vaggeryd.

Ärendet handlar om att två ur personalen felmedicinerat en av brukarna på äldreboendet i början på januari. Brukarna är äkta makar och bor i gemensamt boende. Personalen, två undersköterskor, har förväxlat medicinerna och gett fel medicin till brukare. Personalen bestämmer i samråd med varandra att inte rapportera händelsen till ansvarig sjuksköterska.

Brukaren, som fått fel medicin, blir påverkad under dagen och nästkommande dag insjuknar denne hastigt och förs till sjukhus. Efter tre dagar berättar personalen om förväxlingen av medicinerna till ansvarig sjuksköterska.

Det saknas giltig delegering enligt socialförvaltningens riktlinjer.

Intern utredningen är gjord och kommer nu att skickas till inspektionen för vård och omsorg. Båda undersköterskorna har en långvarig anställning inom omsorgsboendet.

– Ja, vi har anmält oss själva till inspektionen för vård och omsorg. Givetvis är det oerhört viktigt att vi går igenom våra rutiner och följer dessa, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *