Nyheter

Fyra favoriter på festivalen

Fyra favoriter på festivalen

Nyheter Det fanns så mycket att se, höra och göra på Minifestivalen i Vaggeryd att det var omöjligt att hinna med allt.

Men fyra favoriter utkristalliserade sig för undertecknad:
Lena Landins bilder. Hon hade sin utställning under bar himmel i innergården (bara det en utmaning) och det var en ny Lena vi fick möta där. Här vågade hon spänna bågen och lämna de säkra korten (naturbilderna) för spännande möten med människor.

Tofterydsevyn. Vem kan förhålla sig oberörd inför möten med Ester, Tyra och Christer Malmborg – kommunens svar på Galenskaparna? Vi kan knappt vänta på sensommarens stora begivenhet i Peos lada.
Ester och Tyra hade den här gången tagit färdtjänsten norrut och mötte ett nytt Vaggeryd med förslaget att bygga den nya skolan med sin långa korrdior tvärs över Tränget för att slippa dyhålet vid Torsbo. Jubel!

Rollspelsföreningen Yin Yang – tillgodoser behovet av skådespel åt allt folket. Det small och fäktades så att det stod härliga till. Färgstarkt!

Uppläsningar. När regnet smattrade mot fönsterbläcket och mörkret sänkte sig över Hjortsjön bakom oss bjöd Gunnar Malmgård och Dan Gustavsson på minnesvärda uppläsningar av Aniara och metapoetisk naturlyrik. Ett perfekt slut på en innehållsrik eftermiddag och kväll.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *