Nyheter

Gallringsmässa lockade

Nyheter Skogsbolaget bjöd in till gallringsmässa strax norr om Hok och vi var där. Bildspel del 2.

Gallringsmässa norr om Hok i dagarna två  [1/16]

  [2/16]

Josefine Schützl, marknadskoordinator, och Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef, började samtidigt på Rottne i våras. I veckan har duon träffat skogsägare och visat H8 modellen som är smidig vid gallring.  [3/16]

Rottnemodell för de yngre användarna  [4/16]

Rottne H8 var den som visdes på mässan  [5/16]

Ingbert och Markus från Hok fanns givetvis på plats och hade mycket att berätta  [6/16]

Håkan Gärskog, Häradsköp utanför Skillingaryd  [7/16]

Många kom  [8/16]

Gallring med Ecolog  [9/16]

Kedjor fanns det gott om  [10/16]

  [11/16]

StenOwe Carlsson är välkänd i skogsmaskinskretsar i kommunen  [12/16]

Inte helt enkelt att backa med skogskärra  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

  [16/16]

Vid Rottnes monter på gallringsmässan norr om Hok träffar vi Arne Isaksson som bor i Mörhultamålen utanför Vaggeryd. Han började som försäljnings- och marknadschef på Rottne i våras och är ödmjuk inför hans nya uppgifter.

– Vi har väldigt mycket att göra. Det går bra för oss. Vi hinner med att montera ihop skogsmaskinerna, men våra leverantörer har en del leveransproblem, tyvärr. Vi har ”utsatta” kunder som är sina egna företagare och det är viktigt att vi levererar i tid. Vi har en Rottne H8 på plats här under mässan som är smidig när man ska gallra, säger Arne Isaksson och bjuder oss på gott nybryggt kaffe.

Rottne tillverkar 150 – 200 maskiner per år som säljs över hela världen och företaget omsätter en halv miljard. Maskinerna kostar mellan 2,5 till 5 miljoner och monteras i Rottne, strax utanför Växjö, där man också har all reservdelsförsäljning.

Sven-Owe Carlsson är ett välkänt ansikte hos bygdens skogsmaskinsförare. Han jobbar på Höglandets maskin i Vetlanda och har kommunen som sitt säljområde.

– Här kommer vi närmare kunderna och träffar skogsägarna, mycket trevligt, säger Sven-Owe som jobbat i skogen i hela sitt liv.

Välkände Hokbon Ing-Bert Samuelsson på Hoks skogsmekanisering fanns såklart på plats tillsammans med sonen Markus Nicklasson.

– Väldigt trevligt att träffa kunder och knyta nya kontakter. Nu har jag jobbat i skogen i 54 år. Sonen Markus är med i företaget sedan tio år vilket känns bra. Vi håller på att köra ut ris från Logpointområdet och det handlar om 53 hektar och det har varit och är ett stort jobb för oss, säger en glad Ing-Bert.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *