Nyheter

Gamla Cooplokalen blir loppis för en dag

Nyheter Nästa lördag kommer den tomma lokalen där Coop låg att fyllas med loppisbord, café och förhoppningsvis väldigt många besökare.

Maria och Anna vid lokalen i centrum där det planeras för stor loppis på lördag nästa helg.

Initiativtagarna till Frammeloppis 2023 är Anna Vingrahn och Maria Ygemar både gillar att jobba, planera och att det händer lite roligt i Vaggeryds centrum. Anna jobbar till vardags på Husman Hagberg och har nyligen startat Effekta ekonomi. Maria jobbar som fastighetschef på PHL fastigheter.

– Vi brinner ju mycket för det här med miljö, natur, återbruk och den biten men vi gillar också verkligen att jobba tillsammans och vi gör det här ideellt bara för att det är kul, berättar Anna Vingrahn.

– För tre år sedan anordnade vi Hälsomässan så vi kände att nu var det dags att göra någonting igen. Jag gillar ju själv när det händer någonting och när det anordnas något är folk väldigt duktiga på att komma. Då dök idén om loppisen upp och det här tror jag på, säger Maria Ygemar.

– Det här blir ett riktigt kul event. Alla 50 bord är bokade och kanske kan vi få plats med ytterligare några. Angelika Hallberg som driver second handbutiken 0-18 kommer att ha en större del som hon kommer att bygga upp som en liten butik-i-butiken, fortsätter Maria.

– Second hand och återbruk är större än någonsin. Just nu är det väldigt inne med loppis och nu när det bli en större loppis tror jag att det kommer att dra riktigt mycket folk. Det kommer att bli ett väldigt varierat utbud. Alltifrån barnkläder, herrkläder till elektronik, hundtillbehör och hantverk. Här ska man att kunna spendera många timmar utan att behöva gå hungrig. Vaggeryds Gårdscafé kommer att sälja gofika och Pohlarns BBQ kommer att sälja sina produkter och servera mat utanför butiken. Man kan även passa på att fotografera sig då Monophoto som drivs av ”Dimman” Dimitros Sdougkos Larsson kommer hit för barn- och familjefoton, säger Anna.

– Det här blir lite nytt. Kul att inte göra samma jämt. Det anordnas ju flera roliga jippon om året här men det här blir något annat. Planen är ju att den här lokalen ska hyras ut så vi får passa på så länge den står tom, avslutar Maria Ygemar.

Taggar

Dela


Läs mer

Succé för Frammeloppis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *