Nyheter

Gamla mottagningsköket blev räddningen

Nyheter Att Mejeriets nya kök inte hade plats med att kyla matlådorna har vi tidigare meddelat. ”Förvaltningen har gjort ett stort jobb”. Om två veckor görs 500 matlådor i Sörgårdens kök

Arkivfoto; Mejeriet

Vid gårdagens arbetsutskott i kommunstyrelsen fick Magnus Ljunggren, teknisk chef och socialchefen Lotta Damberg redogöra för läget när det gäller köket i nybyggda Mejeriet.

– Vi tittar på vad som behöver ske för att maten ska tillagas på Mejeriet. Det förråd som ska förvara 500 kylda matlådor är för litet. Vi har nu en extern konsult, som inte varit med tidigare, som ska se över ritningar och möjliggöra den tydliga inriktningen som politiken har att maten ska hanteras i det nya köket. Det kan vara så att styrgruppen för Mejeriet gör en ändring, men tills dess gäller att maten görs i köket på Sörgården, säger Lotta Damberg, socialchef.

Om två veckor ska matlådorna börja göras ”här hemma” istället för frakt från Stockholmsområdet.

Kunde man inte ha lagat maten på Sörgården innan?

– Jag tycker att man kunde gjort det, kommenterar Thomas Strand vice ordförande i socialnämnden.

Ann-Katrin Löfstedt (M), ordförande i socialnämnden, håller inte med.

– Nej det har inte varit möjligt. Tidigare har vi inte haft möjligheten att laga mat till södra delens invånare på Sörgården. Men nu är Gullvivan nedlagd och mottagningsköket har rustats upp, då man hade en budget hos fastighetsenheten, har det blivit möjligt med ett tillagningskök. Matlådorna ska göras, kylas, förpackas i en maskin, läggas i ett kylrum och sedan lämnas ut en gång i veckan, alltså man får leverans för hela veckan samtidigt.

– Idag är inte det inte samma kapacitet i Sörgårdens kök som tidigare så därför var detta möjligt. Det handlade bland annat om ventilationen, säger Lotta Damberg.

– När vi får en sådan här situation i vår förvaltning så har man löst problemet. Vi kunde ha stått här utan ett fungerade kök på Sörgården och då hade situationen inte varit lyckad när avtalet med Stockholmsföretaget går ut, avrundar Ann-Katrin Löfstedt (M), ordförande i socialnämnden.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Gamla mottagningsköket blev räddningen

Inte är det någon restaurangmat man äter på äldreboendet i Kkommunen om man jämför med Teds och Hooks Herrgård

Ja man undrar vad är det för fel på Sörgården. Låt maten lagas där också i framtiden. Varför skall mat levereras till de gamla som bor hemma bara en gång i veckan när vi själva lagar maten i kommunen. Leverans en gång i veckan var inte det en koppling till Stockholms-leveransen. Nu får socialnämnden skärpa sig om ni vill ha några gamla i framtiden som vi gagna era tjänster som i sig inte är så billiga

CG Gustavsson, det har fokuserats för mycket på själva restaurangdelen och då har industriköket inte till fullo varit med i styrgruppens agenda!

Hur kunde det bli så här med Mejeriet? Låg felet på en undermålig kravbeskrivning eller beror det på att byggaren struntade i kravbeskrivningen? Jag tycker frågan är för viktig för att bara sopas under mattan.

Detta kostar inget extra för skattebetalarna i kommunen? Denna extra utgift tar ni av era löner som kommer från våra skatter!

Ännu en gång visar Vaggeryds kommun vilken kompetens man har. Hur många gånger ska man göra bort sig? Nu har man tagit in en ny konsult, vad kostar inte det? Men det får kosta, annars heter det hela tiden att det inte finns några pengar. Man kan inte satsa ens på fixa lite på lekparker, men konsulter finns det pengar till.

Man undrar varför de får sina höga löner, de gör inget annat än fel. Det går fel hela tiden och de får hålla på….

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *