Nyheter

Gamla Sörgårdsskolan får inte öppna i höst

Nyheter Förbud har lämnats av miljö- och byggnadsnämnden att bedriva skolverksamhet i gamla Sörgårdsskolan till hösten

– Vi kan notera att miljö- och byggnadsförvaltningen varit på Sörgårdsskolan. Precis fått muntligt information om detta förbudet de lämnat till oss. Det handlar om att vi får inte starta verksamheten i höst om vi inte åtgärdar bristerna. Det här kom väldigt sent, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden som hade planerat att använda undervisningslokalerna på gamla Sörgårdsskolan i höst med tanke på den nya stadieindelningen.

Miljö- och byggnadsnämnden har i veckan haft möte och i handlingarna kan man utläsa att nämnden förbjuder barn- och utbildningsnämnden att bedriva verksamhet i norra klassrummet i gamla Sörgårdsskolan samt att starta skol- och fritidsverksamhet i gamla Sörgårdsskolan under höstterminen i år.

Anledningen är att det finns diffusa och odefinierbara lukt i rummet är utrett och undanröjt och att ventilationen ska vara tillräcklig i förhållanden till antal elever som ska vistas där. Rivningslov för gamla Sörgårdsskolan, som byggdes 1965, beviljades för sju år sedan men under förra året användes lokalerna till flyktingboende.

Sörgårdsskolan från ovan. Arkivbild.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *