Nyheter

Gammalt blir nytt hos Magus

Nyheter På Smedjegatan i Skillingaryd finns Magus Bilsadelmakeri och vi har varit innanför dörrarna för att se vilka underverk som kan göras

Fernando och Mauricio gör nya dörrsidor  [1/18]

Sex symaskiner för att klara av olika sömnad finns i lokalen  [2/18]

En något begagnad dörrsida  [3/18]

På hyllan ligger gamla bilsäten som ska bli nya  [4/18]

Dörrmattor finns  [5/18]

Kuddar med olika bilmärkesloggor broderas hos Mauricio  [6/18]

Olika läder och tyger  [7/18]

En Ford från 1934 ska få ny inredning  [8/18]

Och sufflett  [9/18]

Dörrsidorna görs nya  [10/18]

Limmas...  [11/18]

... och sätts dit nya läder och tygdetaljer  [12/18]

Omklädd soffa utan bröder  [13/18]

Och med bröder. Mauricio och Fernando  [14/18]

Trevlig amerikansk fikahörna  [15/18]

Nya säten till Cadillac  [16/18]

Cadillacbakdel som kund lämnat. Nu ska det bli en soffa  [17/18]

Forden tar ungefär en månad att renovera  [18/18]

Mauricio, eller Magus som han kallar sig, är född i Colombia och hade bilsadelmakeri tillsammans med sin far i hemlandet. När han kom till Sverige för elva år sedan började han jobba på Kinnarps, en industrivärld som passade hans bakgrund. Men drömmen om eget fanns i tankarna och det började med annons på blocket.

– Jag hade möjlighet att komma in i samhället när jag började jobba på Kinnarps. För fyra år sedan startade jag mitt bilsadelmakeri vid sidan om mitt ordinarie jobb på Kinnarps, säger Magus.

Det tog fart ordentligt och sedan något år har han kört sitt egna på heltid. Kundkretsen är hela Sverige och i hans nya lokal på Smedjegatan har han varit i sedan tio månader tillbaka. Nu har han även fått hjälp av sin bror Fernando.

– Det går att renovera all sorts av inredning i bilar. Bilsoffor har blivit populärt att ha hemma i huset. Ibland får vi fria händer att göra allt från grunden utan ritningar från kunden. Folk kan vara rädda att lämna bilen här, men det behöver dom inte vara, säger Magus med ett stort leende.

Och flitens lampa lyser verkligen. Här görs inget förhastat, utan med mycket noggrannhet och i lugn och ro så allt ska bli toppenskick. Under vintern och hösten är det högsäsong i firman då det är många som passar på att renovera upp sina bilar.

I lokalen på Smedjegatan står just nu en Ford från 1934 års modell. Sofforna, sidorna och golvmattor byts ut samt suffletten. Den här sortens av helbilsinredning med soffa och sufflett tar en månad ungefär för mig att skapa.

– Det bästa med att vara egen företagare är att man har friheten att göra vad man tycker och att man jobbar med det bästa som finns som är att göra inredningar och att göra bilarna fina. Att jobba med läder är svårt men fantastiskt roligt, avslutar Magus.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *