Nyheter

Går emot höghastighetsbanan

Går emot höghastighetsbanan

Nyheter Nu verkar planerna på höghastighetsbanan genom bland andra Vaggeryds och Värnamo kommuner bromsas upp.

Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson, säger att det vore oansvarigt att gå in i ett projekt som experter bedömt som olönsamt.

Mats Persson anser att satsningen är olönsam och ansvarslös. Istället önskar han prioritera investeringar i arbetspendlingen och underhåll.

– I detta statsfinansiella läge, då finansministern lånar i en högkonjunktur och saknar en plan för hållbara finanser, är det ansvarslöst att investera i ett projekt som experterna dömer ut som olönsamt. Magdalena Andersson äventyrar statens finanser, säger Mats Persson.

Han pekar även på att höghastighetsbanorna kommer att tränga ut andra viktiga investeringar och underhåll av befintliga banor. Liberalerna prioriterar arbetspendling och föreslår därför att staten satsar på Ostlänken mellan Järna och Linköping, dubbelspåret mellan Göteborg och Borås samt att sträckan Lund-Hässleholm byggs ut till fyrspår.

Dessutom har Region Skåne en rad krav för att att gå med på planen. Det noterar Sydsvenskan. Et krav är att byggstarten för tågsträckan Jönköping-Malmö sker i Skåne.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *