Nyheter

Gas och broms i kommunkassan

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott har i veckan gått igenom bokslut och årsredovisningen för 2016

På kommunstyrelsen kommande möte ska årsredovisningen och bokslutet avseende 2016 klubbas igenom. Många parametrar är starka och det gäller framför allt åtagande för flyktingmottagningen.

– Efter ett bra 2016 så kommer det att bli en kraftig inbromsning under detta året. Samtidigt som förutsättningarna för 2018 är svåra att budgetera, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens arbetsutskotts ordförande.

– Vi ska effektivisera oss under nästa år med 20 miljoner i kommunens nämnder. Svårt att förstå för alla men vi kommer att jobba med detta under hela våren. När nyanlända till vår kommun minskar – minskar även bidragen och då har vi inga överskjutande pengar att sätta till. Men vi ska hantera detta bra, menar Gert.

– Alla Sveriges kommuner i landet gör rekordresultat. Det är riktigt som man säger att kommunfullmäktigebeslut att man ska rationalisera. Ärendet kommer till kommunstyrelsen och vi får en dragning om detta och senare bifalla redovisningen, säger Kenth Williamsson (S)

Samtidigt som Vaggeryds kommun växer så det knakar är behovet av bostäder stort och köerna till barnomsorgsplatserna ökar.

– Under en lång tid har vår kommun ökat i invånare och vi är en av kommunerna som har mycket högt födelseöverskott. Positivt och vi ska göra allt för att klara av detta, menar Kenth Williamsson.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *