Nyheter

Gatusopningen av villagator startar

Nyheter Nu börjar den maskinella gatusopningen. "Vi prioriterar genomfartsvägar, bussgator samt gång- och cykelvägar", meddelar tekniska kontoret.

Arkivbild från slutet av maj 2023

Först sopar vi genomfartsgator, prioriterade gator och centrum i Vaggeryd och Skillingaryd.

Veckan som kommer påbörjar vi sedan gatusopningen av villagator i övriga orter med körordningen Hok, Hagafors, Byarum, Bondstorp, Klevshult, samt villagator i Skillingaryd och till sist Vaggeryd. Gatusopningen är väderberoende och kan därmed komma att ta tid.

För att underlätta den maskinella gatusopningen ombeds fastighetsägare att hålla gångbanan ren vid den egna fastigheten. Sopa ut sand från fastighetskant och trottoar så tar vi upp sanden i samband med vårens gatusopning. Sopa dock inte ut grenar och kvistar från träd och buskar då dessa fastnar i maskinerna. Tänk även på var du parkerar bilen under den här perioden så att den inte är i vägen för maskinen.

Du som har en häck eller träd som sticker ut från den egna tomten och skymmer sikten vid en gatukorsning eller utfart ska beskära eller ta bort detta. Detta ska göras dels för att maskiner som sköter gatorna behöver komma fram och dels vill vi förhindra att en olycka händer på grund av skymd sikt.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


3 reaktioner på Gatusopningen av villagator startar

Trottoarer och cykelvägar måste väl vara prio att sopa först.
Sand och grus är jätte halt att cykla åka rullstol med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *