Nyheter

Gemensam plan för hantering av avfall

Nyheter De fyra kommunerna i VVGG-området har tagit fram ett förslag till en gemensam plan för att minska och hantera avfall. Förslaget är att planen ska gälla från år 2018 till 2022.

Kommunerna i GGVV-området ska ha en gemensam plan för att minska avfallet.

Enligt Miljöbalken ska varje kommun ha en plan för att minska avfallet samt hantera det på ett hållbart sätt.
Innan planen fastställs ska den godkännas av respektive kommunfullmäktige.

Målet är att planen ska ha ett tydligt fokus på hållbar konsumtion samt att minska avfallet. Planen följer EU:s avfallsdirektiv, nationell avfallsplan samt nationella och regionala miljömål.
Allmänheten har också möjlighet att tycka till om den föreslagna planen.Fram till den 15 december går det bra att lämna in synpunkter om förslaget.

Taggar

1 reaktion på Gemensam plan för hantering av avfall

Det är verkligen på tiden att Vaggeryds kommun gör det obligatorisk för alla att sopsortera. Ta lärdom av grannkommunen Sävsjö som i många år har haft sopsortering i varje enskilt hushåll.
Matrester i grön påse, brännbart i röd påse osv (gröna och röda miljövänliga påsar får Sävsjöbor gratis av Sävsjö kommun). Tidningar och kartonger till återvinningen. Sortera ut aluminium, konserver, glas, plast, batterier osv. Det finns kommuninvånare som är väldigt duktiga på detta men ALLA måste göra samma sak om det ska leda till bättre miljö. Så gör det obligatoriskt.
Hushållen kommer att spara väldigt mycket pengar och framför allt gör vi alla en stor insats för miljön. Det är en skam att inte Vaggeryds kommun har infört något hållbart system för hushållens sophantering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *