Nyheter

Gemytlig gemenskap i Hagshult

Nyheter I onsdags var det eftermiddagskaffe i Hagshults församlingshem. Särskilt Inbjudna gäster var Lisbeth Fag och Anna-Karin Danielsson.

Lisbeth Fag läste dikter  [1/11]

Elsa 8 år  [2/11]

Eftermiddagskaffe i Hagshult  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

Anna-Karin Danielsson  [7/11]

Inger Lindström  [8/11]

  [9/11]

Nöjd fikatrio  [10/11]

  [11/11]

Duons tema var ”Musik & Lyrik i väntan på våren” Lisbeth läste tänkvärda dikter om våren och berättade om sina resor utomlands. Kantor Anna-Karin spelade på piano och tvärflöjt. Vi andra fick sjunga med i de glada vårsångerna. Nämnas kan att åldersspannet bland besökarna var Ella 8 år och Åke som i nästa vecka fyller 94 år.

Vi alla njöt av Lisbeths och Anna-Karins fina program. Det gav oss insikt i att ta vara på allt, allt det värdefulla och fina vi har omkring oss och vara tacksamma för det.

Värdinnor för dagen var Inger Lindström och Silva Wilsson som bjöd på kaffe och hembakade kakor. Som avslutning läste Inger dikten av Alf Henriksson ”Jag såg att häggen blommade, det kom en doft av den. Då gick jag till min älskade och sade: Se och känn! Hon stod vid makaronerna, hon sydde på en klut. Och när hon lyfte blicken hade häggen blommat ut” Sensmoralen av dikten är klar: Njut dagen medan du kan, den går fort förbi.

Text och bild; Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *