Nyheter

Genomsnittpris för sålda villan: 1,8 miljoner kronor

Nyheter Mellan december och februari gjordes sammanlagt 13 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 29 vid motsvarande tid i fjol.

Arkivbild

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. I hela länet såldes 387 villor för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för villor i Vaggeryd den här månaden.

Priserna på villor sjunker i 82 av landets kommuner, medan de stiger i 20 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i tre av sex kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Gislaved där priserna sjönk med 8 procent. I Värnamo däremot steg priserna med 8 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sju av länets 13 kommuner.

Mellan december och februari gjordes sammanlagt tre affärer med bostadsrätter i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med fyra vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 0,8 miljoner kronor.

Mellan december och februari noterades inga försäljningar av fritidshus i Vaggeryd.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *