Nyheter

Gert beklagar partiledaravgång

Nyheter Vid presskonferansen på förmiddagen meddelar moderaternas partiledare Anna Kindberg Batra att hon avgår. Kommunalrådet Gert beklagar och tycker att man ska vara mer lojala och rädda om varandra

– Jag kan bara beklaga att hon avgår. Hetsjakten i riksmedia är inte värdig. Vi är inte lojala mot varandra då det förs ett blixtsnabbt mediadrev. Anna är otroligt kompetent och kunnig. Det är svårt att föra politik om man inte får förtroende, säger Gert Jonsson, kommunalråd (M).

– Valarbetet sköts av medier, det är det nya samhället vi lever i. Partiledaren är viktig samtidigt som vi måste få ägna oss åt vår politik. Jag tycker att man måste vara mer rädda om varandra och fokusera på politiken. Jag beklagar verkligen det som hänt med Anna, avslutar Gert.

Anna Kindberg Batra valdes som moderaternas partiledare för två år sedan. I dagens presskonferens berättar hon att medan andra partier har legat i hängmattan har alliansen presenterat olika reformer och två ministrar är avsatta vilket gör att (M) är bättre rustade.

”Sverige kan mer och moderaterna kan mer. Just nu är det inte möjligt att jobba med politiken, vi för ett självskadebeteende och istället för att tala om politiken talar man illa om varandra. Ingen blir imponerad av oss. Jag är inte nöjd med läget nu, det tror jag ingen moderat är. Men för att lösa uppgiften att leda oss hela vägen måste förutsättningar för oss finnas. Vi kallar till extra partistämma där min ersättare kan väljas. Tack till er som har stöttat mig. Att ha tre vänner som förstår hur det är att vara partiledare är viktigt och roligt. Jag kommer att sakna er. Jag är stolt över att ha haft förtroendet att få ha varit moderaternas partiledare”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *