Nyheter

Gert (M) får fortsatt förtroende

Nyheter 21 mandat i kommunfullmäktige samt en majoritet i samtliga nämnder och styrelser gör att femklövern får fortsatt förtroende. Gert Jonsson (M) har således fortsatt titel som kommunstyrelsens ordförande.

Valberedningens ordförande PO Toftgård presenterar femklövern på pressträffen

– Vi kan börja där vi slutade, vi hade en sittning där vi hade som plan att gå till val inom respektive partier. Det är en mängd områden som vi gjort det här arbetet tillsammans. Vi bestämde sedan att vi tidigt efter valet sätter vi oss ner och diskuterar. Vi känner varandra väl. Givetvis har vi haft många häftiga sakdiskussioner men det känns hedrande att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande. Det finns inga enkla lösningar utan här gäller det att träffas och prata med varandra. Vi kompletterar varandra bra inom femklövern, företag, skola, vård. Nu ska vi sätta oss ner och diskutera viktiga valfrågorna och alla måste känna att man måste bidra tillsammans och vi tror, genom det här styret, att vi kan lyfta kommunen ännu mer. Vi har tagit ett kliv och nu vill vi ta ett kliva till, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– När man fördelar platser i styrelse och nämnder så räknar vi samman allt och då har vi fått en majoritet i samtliga. Det räcker inte att ha majoritet i KS, det är många frågor som inte går upp. Det är mycket bättre att diskussionerna går via nämnder. Att få med de mindre partierna att i nämnder och styrelser gör att vi breddar kompetensen. Vi har ett planeringsmöte i januari, där  vi kan vara upp mot 50 personer. Vi hoppas att det här breddar politiken, avslutar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Förhandlingsgruppen har fungerat mycket bra, vi har varit två från varje parti, säger Christer Holmgren (M).

Glada över majoritetstyret. Från vänster Christer Holmgren (M), Gert Jonsson (M) och PO Toftgård (C).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *