Nyheter

Gert (M) kommenterar minskat väljarstöd

Nyheter Idag släpptes den stora väljarmätningen och moderaterna på riksplanet rasar kraftigt och tappar 4,7%

På riksplanet är moderaterna inte Sveriges näst största parti längre, men på kommunal mark finns förhoppningar och framtidstro.

• Varför har ni lägre antal röster idag frågar vi Gert Jonsson (M) kommunalråd i Vaggeryds kommun.

– Partiet har nog inte levererat tydliga svar i flera frågor. Otydlighet i samverkansfrågor på riksplanet samt att vi inte heller nått ut tillräckligt i frågan hur vi når jobb för alla nyanlända, säger Gert.

Gert poängterar att det är viktigt att vara ute mer och prata med medborgarna samtidigt som man lyfter in vardagsfrågorna på ett annat sätt in i politiken.

– Lokalt sett behöver vi också, på ett bättre sätt, nå ut till våra medborgare och företag för att lyssna in deras synpunkter. Vi kommer att jobba ännu mer för att kommunens verksamheter ska vara mer serviceinriktade. Vi ska vara mer lösningsfokuserade i tillståndsfrågor samt att kommunen hittar smidigare dialog med invånarna, menar Gert.

– Vi jobbar med att locka in ungdomar till politiken genom att vara där dom där. Vi behöver vara mer aktiva på sociala medier, avslutar Gert.

Socialdemokraterna är fortsatt landets största parti och störst ökning, sedan föregående mätning, har Centerpartiet fått med 4,2%.

Gert Jonsson kommunalråd och moderat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *