Nyheter

Gigantisk logistikpark etablerar sig

Nyheter CapMan Real Estate och Nordsten Development har gemensamt förvärvat cirka 340 000 kvadratmeter mark i norra delen av Vaggeryds kommun. Här planerar bolagen att utveckla upp till 200 000 kvadratmeter logistikyta. Säljare är Venturi Fastigheter där delar av Stenafamiljen är huvudägare...

Layout över tilltänkta utvecklingen

Affären avser fastigheten Tokarp 3:7 i området Stigamo i Vaggeryds kommun.

– Förvärvet av denna fastighet är en milstolpe för oss, då det utgör CapMans första logistikutvecklingsprojekt. Projektet harmonierar väl med vår befintliga portfölj och vi ser fram emot att, tillsammans med Nordsten, få utveckla moderna och effektiva lokaler som kan attrahera ett brett spektrum av hyresgäster, säger Marcus Lotzman, Investment Director, CapMan Real Estate.

Han berättar vidare för Fastighetsvärlden:

– Vi har höga ESG-ambitioner och kommer att utveckla en högklassig logistikpark i linje med EU-taxonomikraven. Vi hoppas detta är det första av många förvärv inom logistiksektorn de kommande åren.

Förvärvet genomförs av CapMan Nordic Real Estate Fund III som fokuserar på 

Christoffer Bööj, styrelseordförande för Nordsten Development:

– Från Nordstens sida ser vi mycket positivt på samarbetet med CapMan, liksom på att kunna erbjuda ett flertal aktörer möjlighet att etablera sig i ett av Sveriges bästa logistiklägen. Vi ska utveckla och uppföra en logistikpark med stort fokus på hållbarhet. 

Försäljningen avser Venturis första etapp med industrimark i området. Samtidigt har arbetet med att ta fram en detaljplan för nästa etapp om cirka 350 000 kvadratmeter intill påbörjats. Planarbetet görs i exploatörssamverkan mellan Venturi Fastigheter och Vaggeryds kommun.

– Fastighetens storlek, som varit unik för området, kommer fullt utbyggd att ge ytterligare arbetstillfällen i en redan starkt expansiv kommun. I en logistikmarknad med ökad konkurrens, och för att kunna ge verksamheterna som ska hyra rätt förutsättningar, väljer vi att överlåta fastigheten till en part som kan realisera nybyggnationen snabbare. Det innebär också att det fortare blir fler företag i området, vilket stärker områdets position som logistiknav, säger Erik Fischer från Venturi Fastigheter.

Jönköpingsregionen är ett av de tre viktigaste logistiknaven i Sverige enligt branschtidningen Intelligent Logistik. De framtida hyresgästerna får ett utmärkt läge i direkt anslutning till E4 och med access till 80 procent av invånarna i Skandinavien inom 24 timmar. 

På Vaggeryds kommun ser man mycket positivt på både affären och kommande etableringar.

– CapMans och Nordstens markförvärv ger oss ytterligare ett kvitto på vår förmåga att attrahera starka aktörer som skapar arbetstillfällen och affärsmöjligheter såväl i vår kommun som i hela närområdet, säger Johan Thorsell, näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Källa: Fastighetsvärlden.se 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Gigantisk logistikpark etablerar sig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *