Nyheter

Girighet baserat på människors olycka

Nyheter Pelle Philip (C) debatterar rådande situation

Pelle Philip (C) debatterar

Man kan konstatera att Vaggeryd hittills klarat sig bra i dessa Covid-19 tider. För mig som ledamot i socialnämnden känns det väldigt bra att inga virus utbrott drabbat våra äldreboende eller annan verksamhet. Men man agerar och förbereder sig för alla eventualiteter. 

Socialnämnden planerar nu inköp av skyddsmaterial för 6 miljoner kronor, vilket är en tung ekonomisk börda, men som måste genomföras.

Som liten förtroendevald politiker blir man förbannad över den girighet som finns och som utnyttjar situationen. Som exempel, Vaggeryds kommun planerar inköp av munskydd (made in China) för 650 000 kronor. Priset på produkten före utbrottet var 10 kronor/stycket, nu höjt till 50 kronor/stycket. Förkläde i plast kostade tidigare 0,80 kronor/stycket, nu 40 kronor/stycket. Någon eller något land, saknar etik och moral. Detta är inte korrekt, när vi idag pratar att vi tillsammans skall klara av denna prövning, då kan vi inte acceptera denna girighet.

Det här handlar inte om att vara marknadsmässig utan om girighet! Vilket i detta läget borde anses vara kriminellt. (Mölnlycke har insett att här finns pengar att tjäna och kommer nu med svensktillverkade munskydd, en liten bonus),

Pelle Philip (C)
(som fick Coronavirus den 14 mars och nu helt frisk)

Taggar

Dela


9 reaktioner på Girighet baserat på människors olycka

Ska dom börja använda skydd i hemtjänsten nu efter ca 2 länder smitta och sen tänk på att staten kommer förmodligen stötta kommunerna för utgifterna.

Mitt syfte med artikeln var att informera medborgarna att man nyttjar situationen och höjer priset på masker från 5 kr till 50 kr st, en höjning med 500%. Förkläden från 0,80 kr till 40 kr/st, en höjning med c a 5 000%. Syftet var inte att uppnå partipolitiska poäng. För mig är det kriminellt.

Enkla fakta. Covid-19 kommer från Kina, skyddsutrustningen från Kina. Är det någon mer än jag som ser kopplingen? Därav tycker jag det är kriminellt. Hur många mellanhänder som finns med i sammanhanget vet jag inte, men det kan inte vara många, med så enkla produkter.

Givetvis kände S och V ett smash läge för att trycka till Centern. Förordar man planekonomi så förstår jag agerandet. Det som händer i fri företagsamhet, är att det dyker upp nya aktörer, som i detta fallet Mölnlycke som startar upp svensk produktion av munskydd och när det gäller förkläde, så finns det flera plastindustrier som kan anamma den produkten. Vilket jag tror att herr Ödebrink förstår.

Klart det är fel! Men det är tyvärr så här den stora massan fungerar. Inte bara nu utan alltid.
Titta bara på läkemedelsindustrin jag tror dom tjänar en å annan krona. Eller för den delen ett försäkringsbolag. Det ligger i människans natur att roffa åt sig och tjäna mer!

Pelle, det är bara att hålla med dig
Hoppas dock, att nämnden har mod att köpa från den svenska leverantören, så vida det inte är akut brist.
Roger, det är intressant att du nämner bensin. Här tar staten ut ca 65 % i skatt dvs ca 10 kr på en liter bränsle. Om detta skulle man också kunna säga att detta är på gränsen till girighet. Nu finns det andra partier som vill minska denna överbeskattning.

Thomas Axelsson (KD)

Såg ett program från UG (svt) om branden som härjade 2018. Där dom interjuvade regeringens utredare från branden 2014 i Västmanland där utredaren från branden 2014 säger jag trodde att dom lärt sig något från 2014. Men kan väl konstatera att Sverige är inte rustat för kriser i någon form.

Förstår inte riktigt.. Är ju centern som förespråkar förespråkar den helt fria marknaden utan regleringar. Vad har jag missat?

Vad förvånande.
Det är väl precis så här det fungerar när de fria marknadskrafterna råder. Du får glädja dig åt att bensin/diesel blivit tillfälligt billigare.

Det gäller att köpa billigt och lägga i ladorna och vara rustad i krigstider!
Tyvärr finns det alltid svartabörshajar som utnyttjar människor i nöd😡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *