Nyheter

Gisela driver butiken vidare

Nyheter Centrumblommor i Skillingaryd finns nu i dottern Gisela Kinhults regi men det var inte ett helt självklart beslut.

Gisela tog över pappans blomsterbutik i Skillingaryd  [1/6]

  [2/6]

Barnfiltar finns nu i butiken  [3/6]

Gisela Kinhult bestämde sig att ta över butiken, även om det inte var självklart från början  [4/6]

  [5/6]

Höstens härliga  [6/6]

I hennes pass står det Tofteryd som födelseort och 1976 köpte Gisela Kinhults föräldrar blomsteraffären i Skillingaryd. 1981 utökades verksamheten med ytterligare en blomsterbutik i Habo.

– Till Habo flyttade min mamma och där bor jag än idag. Det var min pappas drömställe vid sjön och jag bor där med min sambo Linus och barnen Annie 19 år och Bernard som är strax över 2 år, börjar Gisela berätta när vi träffar henne i blomsterbutiken i korsningen Stationsgatan och Storgatan i Skillingaryd.

– Jag har vuxit upp med blommor och mina föräldrar hade varsin blomsteraffär. Jag är utbildad rehabspecialist och har en egen klinik i Habo. Sedan har jag dansat mycket, precis som min pappa, säger Gisela.

– Min pappa blev snabbt försämrad och vi pratade aldrig om framtiden, vi ville bara vara tillsammans sista tiden. Det var inte helt självklart att jag skulle ta över, men när jag kom in i affären efter att min pappa gått bort kände jag direkt att det är det här jag vill göra och jag kunde inte bara stänga hans butik. Jag tror att han är glad att jag är här i butiken idag, menar Gisela och säger att en av förutsättningar till att hon skulle driva vidare var att Sanna Magnusson fanns kvar vid hennes sida.

Att nytänk finns ser man direkt när man kommer in i butiken. Utökat sortiment med dukar, ljus och några barnaccessoarer finns och Gisela har satsat mycket på att fräscha upp butiken.

– Jag hoppas att jag kan göra det minst lika bra som pappa. Min mamma stöttar mig och hjälper till när hon kan och häromdagen fanns inget dagis så Bernard fick hänga med mig i affären här istället, så jag engagerar familjen lika mycket som mina föräldrar gjorde när jag var barn, avslutar Gisela och minns stunderna när hon var liten och var med pappa i kapellet vid kyrkogården, han smyckade kistorna och Gisela lyssnade på ABBA.

Taggar

Dela


Läs mer

Centrumblommor läggs ned

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *