Nyheter

Glädjebeskedet för vinterbadarna – ny brygga på gång

Nyheter Under kultur- och fritidsnämndens senaste möte beslutade man att bifalla förslaget om en vinterbadbrygga i Hjortsjön. Men när den kan bli av är fortfarande inte bestämt.

Foto: Martina Ojala

Det var i höstas som en kommuninvånare lämnade in förslaget.
”De sista åren har det blivit allt vanligare med vinterbad. Jag är bara en av många kallbadare i kommunen. Det vore fantastiskt som det gick att ordna en brygga med stege i Hjortsjön som ligger i hela vintern. Vi är många som skulle uppskatta detta”, stod det att läsa.

Nu lagom till jul har det beslutats att vinterbadarna kommer få sin önskan uppfylld. Dock är det fortfarande oklart när detta kommer ske. Bifallet är nämligen under förutsättning att det sker i samband med att befintliga bryggor vid Hjortsjöns badplats byts ut under och underförutsättning att kommunens ansvar för säkerhet kan uppfyllas.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Nadira Kilim (S) berättar att projektet är igång.
– Det går inte säga just nu när detta kan bli, men jag vet att det har kommit in offerter. Så det är på gång.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Glädjebeskedet för vinterbadarna – ny brygga på gång

Ge gnällde på mitt förslag med om finsk bastu också. Men Ge är så välkommen om det nu blir av och jag lovade första besöket gratis. Så kommer nog Ge att ändra sig.

God jul och gott nytt år.
Hoppas att kommunens tomtar är snälla och tar förslaget ur säcken och gör oss nöjda.

Det finns väl gott om befintliga bryggor redan, även med stege. Låt inte kommunen betala för alla märkliga särintressen!
Efter detta kommer såklart en begäran om att kommunen ska hålla med en öppen vak nedanför stegen också, november til mars…

Gnällspik alla har väl rätt att få tycka om vad de vill. Du gör säkert något som ingen annan tycker om. Låt alla vi medmänniskor få leva och må gott precis som alla har rätt att få göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *