Nyheter

Glädjefull vårauktion i Hagshult församlingshem

Nyheter I lördags var det en stor dag i Hagshult då den årliga vårauktionen ägde rum. Givmildheten bland de som skänkt 100-talet alster och de som sedan bjöd glatt över varandra var nåderikt i övermått. Uppdaterat med fler bilder 

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Men, som sig bör, startade vi med en andakt ledd av prästen Cristina Virdung och kantor Ing-Marie Åkerhag. Efter det en snabb kaffetår innan vår eminente auktionsropare Bengt Johansson höjde klubban. Vid datorn satt Lars-Olof Ernlund och Carina Manns och bokförde alla transaktioner.

Bengt är den viktiga sammanhållande länken och alls ögon och öron var riktade mot honom, det minsta du tappade koncentrationen så hade klubban slagit i bordet och du gått miste om din favorit.

Men risken att bli utan något var minimal, antingen ätbart/nyttigt som: potatis, grönsaker bröd, kakor, ostkakor, ägg, honung, saft, sylt, godis, med mera eller heminredningsartiklar som: tavlor, stearinljus, vävd matta och bonader, blommor, fågelholkar, elartiklar, ved bland annat. 

Sedan var det också flera lotterier med fina vinster som förhöjde stämningen bland både stora och små. Nytt var i år var ett kvicklotteri där man bjöd på en barnbok och sedan vann fina vinster, bland annat ett tvåmanstält, till glädje för barn/barnbarn. Även ett godislotteri som våra små budgivare gav en hög slant för.

 – Summeringen av denna vårauktion är en stor tacksamhet till alla er som så generöst skänkt och köpt dessa alster. Behållningen denna dag uppgick till 82 200 kronor. Ni har därmed bidragit till att hjälpa de som ingenting har, inte ens någon mat, rent vatten eller tak över huvudet. Gud välsigne er gåva, hälsar Margareta Svensson.

Foto: Merete Sörensen och Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *