Nyheter

God hushållning i socialförvaltning

Nyheter Budget och ekonomi är en stående punkt hos socialnämnden när politikerna träffas. "Gäller att vara ekonomiskt" är ett av orden och det märks då det är plus i kassan vid halvårsredovisningen.

Arkivfoto. God hushållning ger goda plus i socialnämnd

– Statliga bidragen, för ensamkommande flyktingbarn, som har kommit från 2016 var överskottet drygt 15 miljoner totalt. Och under några månader fick vi även betalt för tomma platser på kommunens HVB-hem och summan för dessa tomma platser uppgår till 8,8 miljoner kronor. Dessa pengar går över till kommunstyrelsen för att använda pengarna till intregationsåtgärder är vår nämnds förslag, berättar Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.  

– Vid halvårsskiftet låg socialförvaltningen på plus 2,3 miljoner, räknar vi in de statliga bidragen, vilket vi ska göra, ligger det på plus 7,5 miljoner. Det är tack vare god verksamhet och god hushållning som vår personal i socialförvaltningen har klarat av. Vi har inga förslag just nu vad pengarna ska användas till, då de just nu går in i den allmänna delen. Vi vet inte hur mycket statliga bidrag vi får framöver, så det gäller att ha god hushållning över pengarna och vara mycket ekonomisk framöver och vi har duktiga chefer som håller i det, avslutar Ann-Katrin Löfstedt. 

I våras fick socialnämnden uppdraget att ha budgeten i balans och flera saker är gjorda enligt nämndordförande. Några ärenden är flyttade till andra kommuner och några vuxenboende, bland annat Lemmeln och Tellus är ihopslagna. Totala budgeten för socialnämnden i år ligger på 240 miljoner totalt. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *