Nyheter

God idé med roligare på torg – men förslaget avslogs

Nyheter Medborgarförslaget om att kommunen skulle göra det roligare på torget i Skillingaryd under sommarhalvåret, med kulturskolan och försäljning av glass och fika, föreslås att avslås.

Vad saknar du på torget i Skillingaryd? Arkivbild

”Intentionen är bra, så det här får man jobba vidare med. De här goda idéerna ska följa med i centrumutvecklingen”.

Det nämnde Gert Jonsson (M) och lämnade tillsammans med övriga i arbetsutskottet ett förslag på avslag på medborgarförslaget, som inkom till kommunfullmäktige för snart två år sedan.

I medborgarförslaget fanns också önskan om att anordna bilutställningar på slätten, vilket politikerna säger att man inte kan ta ställning till.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade i februari, tidigare i år, att ställa sig positiva till förslagets intentioner om ett mer aktivt Skillingaryd, men föreslår avslag till att bygga en scen på torget med hänvisning till att det finns andra mobila alternativ som kan användas under olika årliga evenemang.

Kommunledningskontoret får jobba med en revidering av idékatalog för centrum i Skillingaryd och Vaggeryd, där ett av målen är att göra Skillingaryds centrum till en mer attraktiv och lockande plats med hjälp av gestaltning och fysiska inslag.

Medborgarförslaget beslutas senare i kommunstyrelsen och avgörs i kommunfullmäktige framöver.

Taggar

10 reaktioner på God idé med roligare på torg – men förslaget avslogs

De kan ju inte göra det för trevligt så att folk vill flytta hit för det finns ju ingenstans att bo.

Det är bara Vaggeryd som prioriteras hela tiden

Det har alltid varit Vaggeryd först

Skillingaryd existerar inte för kommunen

Vad händer med ombyggnad av Storgatan och rondellen som skall byggas vid Artillerigatan?
Området är ju med i centrumplaneringen där ska ju bli träd och parkeringar? Det är dags nu när vattenspegeln vid Mejeriet är klar. Det blir säkert riktigt bra. Rondellen vid Sturegatan blev ju bra.

På bilden frågas vad man saknar på Skillingaryds torg? — jo allt som de har på Vaggeryds torg,,, utom telefonkiosken som de försökte stjäla, så den har vi ju redan

Nu får politiken skärpa till sig, vi är en kommun som består av två större tätorter!
Det är ledsamt att se hur man konstant väljer att utveckla och bygga i Vaggeryd, det är hög tid att låta Skillingaryd blomstra och växa!

De borde väl kunna sättas upp ett likande tak så att du kan vara skyddad för regnväder. Ett utegym vid Fågelforsskolan hade inte varit fel så eleverna skulle kunna aktivera sig.

Skärp er kommungubbar! Nu är det på tiden att Skillingaryd prioriteras, hur kan man ge avslag för bra idéer som ger torget en trivsammare plats för alla att vara på? Hoppas att det kommer nya krafter som kan kan få bort delar av dessa människor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *