Nyheter

God kyrkfrukost lockar

Nyheter Efter andakten i kyrkan ökar kön till frukostbordet som är uppdukat i församlingshemmet.

Frukosten är framdukad  [1/11]

Torsdagens köksgäng; Från vänster Ulla Andersson, Monika Lorenzen, Håkan Johansson, Seth Andersson, Tommy Rosenspria, Solweig Karlsson och Karin Lackenbaur  [2/11]

Många kom  [3/11]

Jobbar med kyrkrenoveringen i Byarum och passar på att äta frukost i Vaggeryd  [4/11]

Lars-Göran Nilsson, Bengt Nord och Anders Ankarstrand satt tillsammans vid ett bord  [5/11]

Frukostfika  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

Ulla och Karin fyller på  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Redan klockan 06.00 börjar jobbet i köket för att få fram allt till torsdagens frukostträff i Vaggeryds kyrka. Idag var det sju damer och två herrar som var ansvariga. En av herrarna, Håkan Johansson, har förberett och hämtat alla frukostvaror dagen innan samt såg till att frallorna levererades på morgonen.

– Vi börjar alltid med en andakt kyrkan och idag var det Tommy och Ellinor som var ansvarig. Sång och musik varvat med en andakt. Därefter kommer gänget in hit och då ska frukostbordet vara uppdukat, säger Solweig Karlsson, som är en av de som är ansvarig i köket under morgontimmarna.

40 kronor kostar frukosten och allt som står framdukat låter sig väl smakas.

– Här inne får vi inte ljuga och man får vårda språket, säger Lars-Göran Nilsson med ett leende och får ett nickande medhåll av Bengt Nord.

En halvtimmes frukostrast sedan börjar det tunnas ut, då ska arbetarna vidare till sin arbetsplats och kvar finns köksansvarig, pensionärerna och kyrkans medarbetare.

– Det var lyckat idag. Ett 40-tal kom och frukosten tog nästan slut, säger Seth Andersson och börjar duka av och fylla i diskmaskinen.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *