Nyheter

Gör din röst hörd i kyrkovalet!

Nyheter Erik Dreier och Petra Bertilsson som arbetar inom Byarums pastorat uppmanar att rösta i kyrkovalet, antingen förtidsrösta under veckan eller komma och rösta på söndag.

Välkommen att rösta i kyrkovalet!  [1/4]

Petra Bertilsson och Erik Dreier.  [2/4]

Din röst räknas!  [3/4]

Vaggeryds kyrka.  [4/4]

Rätten till fria val ger möjlighet för var och en med rösträtt att välja enligt sin egen övertygelse. Valhandlingen i kyrkovalet har också betydelse som ett uttryck för samhörighet med kyrkan. Som bonus är dessutom valhandlingen ett utövande av dina demokratiska rättigheter.

För Erik Dreier, kyrkoherde i Vaggeryds kyrka och Byarums pastorat, är det en självklarhet att lägga sin demokratiska röst i årets kyrkoval. Petra Bertilsson, som arbetar på kansliet i Vaggeryds kyrka informerar också om Kyrkovalet.

Traditionellt över riket är det cirka 10% av Sveriges befolkning som röstar i kyrkovalet, men här i Byarums pastorat brukar det ligga stadigt runt 14%.
– Vi arbetar aktivt med att öka valdeltagandet, menar Petra och Erik. Vi har reklam i butiker och på biografen, vi var aktiva på Vaggerydsdagen, och besöker församlingshem och ålderdomshem för att hjälpa till med förtidsröstning. Vi försöker synas och finnas till där folk är.

– Hittills har det varit bra med förtidsröstningen. Vi har lyckats föra ut budskapet, men vi hoppas på ett högt valdeltagande på söndag, avslutar Erik och Petra.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *