Nyheter

Gör din röst hörd i kyrkovalet!

Nyheter Erik Dreier och Petra Bertilsson som arbetar inom Byarums pastorat uppmanar att rösta i kyrkovalet, antingen förtidsrösta under veckan eller komma och rösta på söndag.

Välkommen att rösta i kyrkovalet!  [1/4]

Petra Bertilsson och Erik Dreier.  [2/4]

Din röst räknas!  [3/4]

Vaggeryds kyrka.  [4/4]

Rätten till fria val ger möjlighet för var och en med rösträtt att välja enligt sin egen övertygelse. Valhandlingen i kyrkovalet har också betydelse som ett uttryck för samhörighet med kyrkan. Som bonus är dessutom valhandlingen ett utövande av dina demokratiska rättigheter.

För Erik Dreier, kyrkoherde i Vaggeryds kyrka och Byarums pastorat, är det en självklarhet att lägga sin demokratiska röst i årets kyrkoval. Petra Bertilsson, som arbetar på kansliet i Vaggeryds kyrka informerar också om Kyrkovalet.

Traditionellt över riket är det cirka 10% av Sveriges befolkning som röstar i kyrkovalet, men här i Byarums pastorat brukar det ligga stadigt runt 14%.
– Vi arbetar aktivt med att öka valdeltagandet, menar Petra och Erik. Vi har reklam i butiker och på biografen, vi var aktiva på Vaggerydsdagen, och besöker församlingshem och ålderdomshem för att hjälpa till med förtidsröstning. Vi försöker synas och finnas till där folk är.

– Hittills har det varit bra med förtidsröstningen. Vi har lyckats föra ut budskapet, men vi hoppas på ett högt valdeltagande på söndag, avslutar Erik och Petra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *