Nyheter

Gör utfart från Tallgatan till Svenarumsvägen

Nyheter Ett medborgarförslag gällande utfart från Östermoområdet i Vaggeryd inkom till kommunfullmäktige

Gör en utfart från Tallgatan till Svenarumsvägen föreslår kommuninvånaren

En medborgare som bor på Björkvägen i Vaggeryd har lämnat in ett förslag till kommunfullmäktige. 

– Har vid tidigare tillfällen framfört önskemål om en utfart från Östermoområdet till Håkan Trullssons väg. Via Östermovägen, Tallgatans försäljning och den nuvarande gång- och cykelvägen. Argumenten har då varit att det är olämpligt med en utfart till en 70-väg. När det nu ändå byggs utfart till denna borde det inte vara omöjligt med ytterligare en utfart. Trafiken i området har ökat betydligt efter tillkomsten av bostadsområdet Lyckorna, skriver förslagslämnaren i ett mail till kommunen och fortsätter: 

– För att under nuvarande förhållande ta sig ut till Håkan Trullssons väg, även känd som Svenarumsvägen måste man köra antingen Tallgatan, Verktygsvägen, Esplanaden och Karlavägen eller Östermovägen, Gränsgatan, Verktygsvägen och Karlavägen om man inte väljer att köra genom centrum. Ett tidigare alternativ som numer inte är att rekommendera är utfarten österut i Storgatans förlängning där man på bron över Lagan, genom ett hinder, tvingar cyklister och fotgängare ut mitt i gatan. Därför föreslår jag politikerna i kommunfullmäktige att Östermovägen via Tallgatan även denna byggs ut för biltrafik till Svenarumsvägen.

Kommunfullmäktige beslutade att medborgarförslaget remitteras till tekniska nämnden för beredning och beslut.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Gör utfart från Tallgatan till Svenarumsvägen

Vad skulle syftet vara med en utfart? Minska trafiken på området? Knappast, mest troligt är att trafiken skulle öka på Östermovägen och Tallagatan om det görs en utfart till ”Svenarumsvägen”. Gör en avsmalning på cykelvägen istället så att alla lata inte kan köra där.

Om 70-vägen är ett ”problem” är det väl enkelt att lösa.
Flytta skyltarna till andra sidan bron.

Finns de som använder denna cykelväg som bilutfart redan idag. Lathet? Hur lång tid tar det att köra lagligt runt som beskrivs ovan? Är en gång- och cykelväg som används en hel del. Vore bättre med belysning utmed hela denna gångväg utmed ån Lagan.

Är det inte redan en utfart där i närheten? Har flera gånger sett bilar köra ut till Svenarumsvägen via cykelvägen mittemot Östermoskogens naturreservat.

Förslaget är kanske inte så dumt, men lägg den isåfall längre västerut kanske i samband med Cromtjänsts/Swedese utfart och flytta 50-skyltarna lite österut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *