Nyheter

Gör Yggen till industriområde

Nyheter Empartiet har lämnat in en motion till kommunfullmäktige. – Gör Gärahov 2:1, Yggen, till ett industriområde och erbjud tomter för mindre och medelstora företag, föreslår Lennart Karlsson (EMP).

Nej säger Empartiet till bostadsområde vid Yggen i Vaggeryd

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Empartiet att iordningställa ett framtida industriområde vid Gärahov 2:1, Yggen, i Vaggeryd.

I motionen finns att läsa:

”Området Gärahov är ypperligt område för ett framtida industriområde för mindre och medelstora företag samt specialbutiker. Det är också cykelavstånd för den framtida anställda, vilket också är ett argument gällande miljön”. 

Lennart Karlsson (EMP): 
– Att bygga bostäder på Gärahov, Yggen, är inte lämpligt. Det är ju redan i dag ett industriområde. Gärahovs Gård blir allvarligt hotat om det blir ett framtida bostadsområde. 

– Följderna om det blir ett bostadsområde så ska sorteringsanläggningen flytta och det här med sanering, med kvarteret Tor färskt i minnet, så bör vi tänka efter före, menar Lennart Karlsson (EMP) som i dagarna lämnat in en motion till kommunfullmäktige. 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Gör Yggen till industriområde

Helt rätt Empartiet,inga bostäder med återvinningsstation och lantbruksföretag som grannar, det kommer att bli problem.
Ingvar Larsson SD

Helt rätt, varför måste det byggas överallt? Fyll igen Hjortsjön och bygg tomter eller en gokartbana!🙄🙄

Mycket bra motionsförslag EMP tagit fram . Tror att många Centerpartister på landsbygden står bakom detta.

Pelle Philip C

+1, helt suverän motion av EMP. Jag tror jag har hittat partiet som ska få min röst i kommunvalet höst. Ett lokalt parti med lokalförankring.

Lämna detta område vem var där först, låt bonden få utvecklas. Var stolta över att vi har fina lantbruk jämte oss där vi bor!
Det finns andra områden i vår kommun man kan gräva och bygga på.
Gör om och gör rätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *