Nyheter

Gospelkörprojekt där alla är välkomna

Gospelkörprojekt där alla är välkomna

Nyheter Svenska kyrkan i Skillingaryd har under de senaste åren haft ett antal olika körprojekt under ledning av kantor Anna-Maria Toftgård.

Det har varit allt från 60 till 120 körsångare som deltagit och sjungit tillsammans med gästartister som Sonja Aldén, Samuel Ljungbladh, Gladys del Pilar med flera. Nu är det dags igen. I morgon söndag startar 2016 års gospelkörprojekt.

Det blir övning under sönsdagseftermiddagen och sedan på torsdagskvällar framöver. Den här gången är det nyskriven gospelmusik på både svenska och engelska som ska övas in. Det är sångerskan och låtskrivaren Evelina Gard som tillsammans med musikern Magnus Ahlgren skrivit gospelmässan Take me to the cross som uruppfördes i höstas. Evelina är bördig från Jönköping men har de senaste 20 åren bott i och verkat i Stockholm.

– Att sjunga gospel tillsammans är en fantastisk upplevelse! Musiken tar tag i både kropp och själ och man blir glad av att sjunga tillsammans! Alla är välkomna att vara med! Nytt för i år är att sångerna finns inspelade så att alla körsångare kan få sina stämmor på filer i datorn eller telefonen. Det gör ju att även de som tycker det är svårt att lära sig låtarna på vår relativt korta övningstid kan lyssna hemma. Jag hoppas att många både vana och ovana sångare vill vara med och sjunga de här svängiga och innerliga låtarna!” säger kantor Anna-Maria Toftgård.

Projektet kommer att avslutas söndagen den 6 mars i Åkers kyrka då Evelina Gard och Magnus Ahlgren tillsammans med två musiker till kommer vara med och framföra låtarna tillsammans med kören!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *