Nyheter

Grabbkväll på Cityskor

Nyheter För tredje gången arrangerades en grabbkväll i skobutiken.

Med föraning om våren samlades ett drygt trettiotal grabbar i olika åldrar för att umgås, prova vin, äta hamburgare, lite gödselsnack och naturligtvis köpa nya skor inför våren och sommaren. Kvällen inleddes med en vinprovning som hölls av Ted Engdal, som driver Teds smörgåsbutik och restaurang i Skillingaryd.

Han är utbildad, diplomerad sommelier och berättare om två olika viner, ett från Spanien och ett från USA.

Grabbarna fick lära sig hur man undersöker färg, alkoholstyrka och hur man ska känna vinets doft innan man försiktigt tar vite vin i munnen och drar in lite syre och låter det skölja gommen några gånger innan man njöt av det. Vid denna vinprovningen fanns ingen spottkopp, utan vinet kom deltagarna till del. Att det var vinprovning på gång kunde man listat ut genom mängden cyklar utanför, få var de som kom i motorfordon. Det samlade intrycket från vinprovningen var nog hur svårt det är för en otränad att mejsla ut dofter och smaker.

Intresserade vinprovare  [1/7]

det gäller att vara stadig på hand  [2/7]

Skor var det också  [3/7]

lite småprat  [4/7]

Funderar över inköp  [5/7]

En helkväll på Cityskor med mat och dryck  [6/7]

Trevlig samvaro  [7/7]

Häradsköps gårdsbutik passade på att bjuda på hamburgare och berättade om sina produkter i övrigt. De säljer kött, kryddor och olja. Det var ett stort intresse för de produkter som visades och höll publiken mätta och glada för att hålla köplusten uppe.

Från Göteborg kom en representant från skoföretaget Sneaky Steve som säljer skor på nätet med kunder runt om i världen, men som på senare år även etablerat egna butiker. För närvarande har de fem butiker i landet och i övrigt har de återförsäljare av vilka Cityskor i Vaggeryd är en.

För att påminna om att våren är på väg med stormsteg berättade ägarna av Ire & Lind trädgård om vad de kan bistå med och vad man själv kan ordna med. Med tanke på tidpunkten hade de med sig bland annat gräsgödsel till kampanjpris. Grabbarna var då tydliga med att de inte kunde få med sig gödsel hem eftersom vinet gjort cykeln till prioriterat fordon. Detta faktum fick trädgårdsherrarna, som inte kunde dricka vin, att utlova hemkörning av gödsel under kvällen. Så blev det och det blev en något sen kväll för trädgårdskompanjonerna.

Men innan grabbkvällen var till ända var allt motstånd nedbrutet och det köptes skor. – En lyckad affärskväll konstaterade Rebecka Ödebrink och kunde utlova flera temakvällar likt den här.

Taggar

Dela


1 reaktion på Grabbkväll på Cityskor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *